Input your search keywords and press Enter.

Stanje na sjevernoj obali Sumartina

Udruga ‘Divlja liga vaterpolo’ nastavlja obavještavati građane o stanju na šetalištu Nika i Meda Pucića.

Prilažu se fotografije, koje su Lapađani snimili u subotu (18.04.2020.) i u nedjelju (19.04.2020.), od restauranta ‘Levanat’ do ville Wolff, kao i video (snimljen jučer):

Najvažniji detalj je ovaj s naslovne fotografije, na kojoj se vidi da je raskrčeno raslinje, kako bi se nastavilo postavljanje oplate za proširenje šetnice.

Najveći problem za građane je taj, da gradska uprava taji posljednju preinaku projekta, pa se uopće ne zna, kolika će biti širina šetnice na dionici od Kokota do Piplića.

Jedini način da javnost sazna širinu šetnice u tom esencijalnom dijelu je stalno praćenje izvođenja radova. Tako se, prema sadašnjoj ‘gradilišnoj situaciji’, odnosno iz same činjenice da se oplata nastavlja postavljati, može zaključiti kako će širina šetnice, od Kokota do Piplića, a vjerojetno i do ville Wolff, biti 260 cm (od čega 240 cm otpada na ‘hodni dio’, a 20 cm bi se odnosio za prišvršćenje ograde).

Vidljivo je da su postavljene vodovodne cijevi, da se postavljaju električni kabeli za javnu rasvjetu, ali smo jako skeptični u pogledu kanalizacijske cijevi od Kokota do hotela ‘Kompas’, koja će (sudeći prema praćenju radova) ostati ista, pa problem čestih izljeva fekalija neće biti riješen.

Posebno smo ogorčeni na divljake, koji ‘koriste priliku’, da ispisivanjem budalaština po Faču, upropaštavaju izgled sjeverne obale uvale Sumartin. Sada članovi udruge ‘Divlja liga vaterpolo’, opet moraju raditi tuđi posao i brisati ispisano.

za udrugu DIVLJA LIGA VATERPOLO
Igor Legaz

–> veza na prethodni članak – ovdje!

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.