Input your search keywords and press Enter.

Prolaz preko Elite – nastavak priče

Izgleda da je objavljivanje ovog članka:

http://www.dubrovnikportal.com/kolumne/o-gradu/otvorena-prijava-policijskoj-postaji-dubrovnik/

polučilo bar djelomičan učinak, pa danas zaštitari građane nisu fizički zaustavljali u kretanju unutar zone pomorskog dobra kod ville Elite.

Jedan sugrađanin je demonstrirao kako to izgleda u praksi (pogledati video): https://youtu.be/xiEj8f5BqiM

Zaštitari (na video je Mihajlo Vuković), “ulogorili” su se na klupi, pa građani, zbog njih, klupu izbjegavaju.

Osim toga, prolaz se nalazi ispred klupe (drugi prilog u attachment), pa građani ili ne vide prolaz (zaštitar zaklanja prolaz) ili (zbog prisustva zaštitara koji sjedi na klupi) građani se plaše tuda prolaziti, a žene ili stariji ljudu, ne mogu zidić visine 90 cm preskočiti.

Stoga, inzistiram da se zaštitarima naredi da oslobode klupu, odnosno da klupu ne koriste kao “stražarski punkt”, jer je namjena klupe posve drugačija.

Klupa je, također, unutar pomorskog dobra.

Zaštitari se imaju držati isključivo “štićenog područja”, a to je villa Elite s okućnicom, ali izvan područja pomorskog dobra (karta s crvenom granicom pomorskog dobra je u prvom prilogu, u attachment).

Prolaznici kažu da vlasnici Elite ne žele da im se zaštitari, koje su sami angažirali, “motaju” oko kuće (jer im, naravno, smetaju), pa ih šalju da stražare s klupe, odnosno da ometaju prolaznike!

Podsjećam na događaj od 09.03.2008. kad su se građani bili okupili na prosvjedu kod Elite, zato jer je kompletno javno kupalište bilo ograđeno “okolo naokolo”, željeznom ogradom

https://youtu.be/8Rq2ZKhIpdk

Da bi se građani mogli okupiti na prosvjedu, trebalo je prethodno smislit nekakav prolaz, pa sam ja otpilao komad ograde (isto unutar pomorskog dobra, prilog treći u attachment).

za udrugu DIVLJA LIGA VATERPOLO
Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)