Input your search keywords and press Enter.

Odroni kod Elite

Sredinom jeseni 2012. započeli su radovi na “Sanaciji kolektora fekalne odvodnje u ulici Nika i Meda Pucića” [prilog 1], koji su uključivali radove pod zemljom i radove na uređenju partera.

Investitor “podzemnih” radova bio je “Vodovod Dubrovnik” d.o.o., a investitor “nadzemnih” radova je bio Grad Dubrovnik.

Obuhvat radova protezao se od ville “Wolff” do ville “Elite”.

Još krajem 2012. godine, proširen je zasjek sjeveroistočno od ville “Elite”, tako da je pikamerom [prilog 2] “ošteman” dio stjenovite padine “iza Elite”, kako bi se postigla projektirana širina partera od 240 cm.

Taj dio šetnice, označen je žutom bojom [prilog 3] na pripadajućem projektu uređenja partera.

Godine 2020. radilo se na uređenju ostalog dijela partera, odnosno od ville “Wolff” do restauranta “Levanat”, zato jer je Grad Dubrovnik, kao investitor, smatrao da su radovi “iza” Elite” okončani prije 8 godina.

Međutim, građani su uporno ukazivali na opasnu dionicu šetnice i to baš onu “iza Elite”, jer su se tamo odranjala kamenja.

Gradska uprava zanemarivala je odrone, a opasnost je “držala” na mjeri “kretanja na vlastitu odgovornost” i znakove takve vrste, postavila je početkom studenog 2020. iako je sve upućivalo na zabranu kretanja “žutom” dionicom šetnice, do završetka radova.

Shvativši da se gradonačelnik Mato Franković priprema teatralno “proglasiti radove završenim”, ja sam 10.11.2020. zamolio sve dubrovačke medije da ne prenesu takvu njegovu eventualnu izjavu

http://www.dubrovnikportal.com/kolumne/o-gradu/opasnost-iza-elite/

ali su se skoro svi dubrovački mediji priklonili gradonačelnikovoj lažnoj objavi od 13.11.2020., o “završenim radovima”

http://www.dubrovnik.hr/vijesti/gradonacelnik-obisao-zavrsenu-setnicu-nika-i-meda-pucica-14320

i prenijeli je tehnikom “copy – paste”, pa su tako pridonijeli svakodnevnom “navlačenjem” tisuća šetača u očitu pogibelj.

Samo je jedan medij ignorirao gradonačelnika, i objavio je stvarno stanje:

http://www.dubrovnikportal.com/kolumne/o-gradu/obavijest-vezana-uz-setnicu-u-uvali/

Krajem studenog 2020. na sjednici Gradskog vijeća, Jadran Barač je postavio vijećničko pitanje, a gradonačelnik mu je 18.12.2020. pismeno odgovorio [prilog 4], pokazavši da njega sigurnost prolaznika uopće ne interesira.

Jučer, manje od dva mjeseca nakon gradonačelnikovog pismenog odgovora  vijećniku na pitanje, “žutom” dionicom šetnice je, međutim, zabranjen prolaz zbog velikih odrona [prilozi 5, 6, 7, 8], a pješaci su preusmjereni na obalni put [prilog 9] koji je probijen 2013. i financiran iz “džepa” Igora Legaza.

O očekivano neizbježnim odronima, danas (12.02.2021.) se “oglasio” Grad Dubrovnik

http://www.dubrovnik.hr/vijesti/grad-dubrovnik:-do-odrona-na-setnici-doslo-je-jer-su-se-vlasnici-zemljista-oglusili-na-rjesenje-grada-o-sanaciji-usjeka-14507

tvrdeći da “dio šetnice gdje je došlo do urušavanja stijenske mase, nije bio predmetom radova koje je Grad Dubrovnik proveo na uređenju šetnice Nika i Meda Pucića”.

Takav navod je neistinit, zato jer je zatvoreni dio šetnice, baš ona dionica koja je na projektu prikazana “žutim”, a Grad Dubrovnik jest tamo izvodio radove na proširenju i to na samom početku višegodišnjih radova (studeni 2012.), ali su radovi ostali nedovršeni.

Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *