Input your search keywords and press Enter.

Kompjuterska simulacija projektiranih skala

Medijski rat između gradonačelnika Grada Dubrovnika i tvrtke “Laus Centar” d.o.o. se rasplamsao.

Meni, kao čitatelju njihovih čestih, opširnih i lucidno smišljenih pripćenja, sumnjivo je ustrajno izbjegavanje “zaraćenih” strana da prikažu kompjutersku simulaciju skala uz sjeverni rub zemljišta “Zaklade Mihanović”, koje su planirane projektom priloženim uz zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole, pa to činim ja umjesto njih.

Prilažem kompjutersku simulacija skala na č.zem. 514/1 k.o. Gruž, koje su projektirane uz cijelu među te nekretnine, sa č.zem. 501/4 k.o. Gruž.

Ako bi se postojeći projekt realizirao, skale bi bile malo preložene u odnosu na postojeću stazu, koju je Gradsko vijeće uvrstilo na spisak pješačkih infrastrukturnih komunalnih putova.

Mislim da srž medijskog rata nije u prelaganju sporne pješačke staze, nego u pokušaju gradonačelnika da skrene pozornost sa starog pješačkog puta između ville Elite i mora, koji je “infrastrukturan” po svakom kriteriju.

Ja sam prije dvadesetak dana bio pohvalio gradonačelnika, kada sam saznao da je on na konferenciji za štampu bio izrekao kriterije koji trebaju biti ispunjeni, da bi se neki pješački put proglasio javnim dobrom.

Međutim, gradonačelnik je ubrzo nakon te izjave, pokazao da nije bio iskren kad ju je izgovorio.

Igor Legaz

put između ine i fine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)