Input your search keywords and press Enter.

Klupa se piturava

Obavještavam građane da je klupa, koju sam ja ustupio na opće korištenje i montirao je 2019. godine na pomorsko dobro, “između” restauranta “Levanat” i ville “Elite”, odnesena na redovno održavanje.

Podsjećam da je ta klupa bila moja, ali  onoga dana  kada sam ja tu (pokretnu) stvar, pričvrstio na obalnu nekretninu (mislim na nekretninu pokraj mora, gdje je utvrđena granica pomorskog dobra), s očitom namjerom da ta stvar (klupa) ima bit  trajno na mjestu gdje je montirana, time je i ta klupa postala sastavnim dijelom pomorskog dobra, pa je dotadašnje moje vlasništvo vrhu klupe prestalo.

Jedino što je preostalo, to je briga o klupi (održavanje), pa će klupa bit montirana nakon kitovanja i pituravanja.

Tako svatko, bez obzira ima pravo sjest na klupu i odmorit se.

Riječ je o klupi, o kojoj se nedavno pisalo u ovom članku:

http://www.dubrovnikportal.com/kolumne/o-gradu/prolaz-preko-elite-nastavak-price/

Međutim, o zaštitari tvrtke “Eurolex”, na koje se odnosio ovaj članak:

https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/slobodno-se-krecite-pomorskim-dobrom-legaz-prijavio-policiji-zastitare-kraj-vile-elite-jer-su-zabranili-prolaz-mladicu

tu su klupu tjednima koristili kao klasičan stražarski punkt i to neprekidno “dan – noć”, te su s pozicije klupe, poduzimali smicalice protiv šetača i stalno ih ometali u kretanju pomorskim dobrom.

Na priloženoj fotografiji, snimljenoj danas, vidi se zaštitar (okrenut leđima) kako stoji pokraj zemljane staze (južno od “Elite”), a do jučer bi stražario sjedeći na klupi (vidi se da klupe nema).

Na priloženoj karti pomorskog dobra kod “Elite” (granica pomorskog dobra je označena crvenom linijom: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 – 10 – 11 – 12 – 13), zelenim je skicirano područje okućnice ville “Elite” koju zaštitari imaju “čuvati” i samo “zelena” zona je njihovo “radno mjesto”, a pozicija na kojoj je zaštitar danas fotografiran, nije “štićeno” područje: (skicirano zelenim), nego je pomorsko dobro.

Zaštitar, dakle, nastavlja maltretirati građane u kretanju pomorskim dobrom, samo što to čini sa zapadne strane zidića, koji je također unutar pomorskog dobra (zidić je južno od “crvene” točke “5”, na karti).

Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.