Input your search keywords and press Enter.

Ispratili smo don Tomu u mirovinu..

..a i on je ispratio nas.
Mnogi od nas su prije nepunih mjesec dana s nevjericom dočekali vijest o umirovljenju svima omiljenog čovjeka, svećenika i rektora Sv. Vlaha, don Tome. Kako je i nakon 1. kolovoza nastavio služit mise, mislili smo da će bez obzira na mirovinu i dalje biti s nama u našoj omiljenoj crkvi. Baš iz tog razloga više nas je iznenadila njegova usputna izjava na kraju obavijesti prošle nedjelje kako je iduća nedjelja njegov oproštaj s nama.

Okupili smo se danas u podne (festanjuli, trombunjeri i mi ostali puk) kako bi još jednom poslušali njegovu propovijed. Nije nam bilo drago kad se za oltarom pojavio Biskup! (Poštovani Biskupe, nemojte zamjeriti, ali nekako danas nismo očekivali Vas…)

Don Toma je sjedao sa strane tih i skrušen, a njegov nasljednik njemu nasuprot.

Na samom kraju mise uslijedilo je ono zbog čega smo svi bili tu: oproštajni govor festanjula, pokloni i na samom kraju obraćanje don Tome.

U ime svih festanjula, koji su zajednički napisali govor, pročitao ga je kapetan Ivica Ljuban.

Možete ga u cijelosti pročitati ovdje: Govor za don Tomu

Regale su uručili predsjednik bratovštine kap. Nikola Srabotnak i počasni predsjednik gospar Antun Bašić, koji se na kraju i kratko obratio don Tomi.

Nakon svega dočekali smo i don Tomu da stane za oltar i obrati nam se na svoj način na koji nam se obraćao posljednjih skoro 20 godina…

Pogledajte ga ovdje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.