Input your search keywords and press Enter.

Građevinski gaf na legendarnoj divljoligaškoj lokaciji Piplić

Grad Dubrovnik, kao investitor navodnog “uređenja” dijela šetališta Nika i Meda Pucića (odgovorna osoba: Mato Franković), odstupio je od pripadajućeg arhitektonskog projekta i od projekta instalacija, na način da je za potrebe ilegalnog barkariolskog biznisa, na kupališnoj lokaciji “Skale br. 3”, postavio “divlji” vodovodni priključak i  “divlji” električni priključak, a također je dopustio montiranje zaštitne ograde, drukčije od onakve, koju su platili porezni (prirezni) obveznici.

O tom “građevinskom gafu” se govori u ovom video zapisu:

https://youtu.be/PA1bb1BHF48

Kupališna lokacija “Skale br. 3”, je ona ista lokacija u uvali Sumartin, koju je proslavila legendarna momčad “Piplić”.

Na priloženim arhivskim fotografijama, vidi se momčad “Piplić” s pokalom za osvojenu “Divlju ligu 1959” i prizor s jedne utakmice.

Udruga “Divlja liga vaterpolo”, snažno se protivi da se (mimo projekta), jedna legendarna divljoligaška lokacija, pretvara (pretvori) u lučicu i punkt za privatno barkariolsko poslovanje.

Tražimo da se oba navedena “divlja” priključka anuliraju, te da se s gradilišta hitno demontira “prodajni barkariolski punkt”, kako bi se na “Skalama br. 3” mogla pričvrstit “unificirana” zaštitna ograda, koju su platili građani.

za udrugu DIVLJA LIGA VATERPOLO
Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *