Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik premašio milijun noćenja

Prema podacima iz sustava eVisitor u gradu Dubrovniku je do sredine kolovoza ove godine ostvareno preko milijun noćenja, što je 87 posto više u odnosu na 2020. godinu. Grad bilježi i 276.000 dolazaka turista ili 73 posto više nego lani. Čak 241.000 dolazaka ostvarili su strani gosti pri čemu su imali 905.000 noćenja. Od početka godine do sredine kolovoza najbrojniji gosti u Dubrovniku bili su Francuzi, Amerikanci, Hrvati, Nijemci, Britanci, Poljaci i Rusi. Prema vrstama smještaja od početka godine do sredine kolovoza, u hotelima je ostvareno 125.029 dolazaka (34 posto više nego u lani), a u privatnom smještaju 115.331 dolazaka (119 posto više). U hotelima je ostvareno 437.837 noćenja (porast od 69 posto) a u privatnom smještaju 434.013 noćenja (porast od 104 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine).

HUT

gradska straža

*

Trista Mikail uživa u Dubrovniku

Manekenka i influencerica Trista Mikail došla je na odmor u Dubrovnik gdje uživa na plaži Copacabana i spremno pozira fotografima i novinarima. Trista, koju na Instagramu prati 381.000 ljudi, objavila je fotografije iz Dubrovnika na toj društvenoj mreži, a na jednoj od njih nosila je mornarsku kapu s natpisom “Dubrovnik”.

Tamara Ecclestone o Hrvatskoj: “Moje sretno mjesto”

Tamara Ecclestone, kći Bernieja i Slavice Ecclestone, prošli je tjedna stigla je sa svojom obitelji u Hrvatsku na ljetovanje, a sa svojim pratiteljima na Instagramu podijelila je nekoliko fotografija s mora. “Moje sretno mjesto”, napisala je i rekla da otkako je u Hrvatskoj jede samo najbolju hranu: “Hrvatska gozba se nastavlja”. Snimljena je i na jahti u okolici Dubrovnika gdje boravi svake godine. Njen otac Bernie, bivši vlasnik Formule 1, u Hrvatskoj je bio tjedan ranije sa suprugom i jednogodišnjim sinom, a osim Dubrovnika posjetio je i Trogir.

Superjahta britanskog multimilijardera u Slanom

Superjahta Vanish, dugačka 70 metara, uplovila je u marinu u Slanom. Jahta je vrijedna oko 120 milijuna dolara, a u vlasništvu je britanskog multimilijardera Larryja Von Tuyla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)