Input your search keywords and press Enter.

Barikade kod Neptuna – nastavak

Kod Neptuna se od prošlog tjedna odvija prava drama s barikadama na javnoj šetnici, pa se “update” bilježi svakodnevno, po nekoliko puta.

Jučer, predvečer, bilo je stanje ovakvo, kako je to napisano u ovom članku:

https://www.dubrovnikinsider.hr/vijesti-grad/hotel-neptun-ponovo-postavio-zapreke-onemogucen-prolaz-vecim-kolicima-i-invalidima

Na ovoj fotografiji (snimljenom u ponedjeljak oko 10:00), vidi se da su četiri “prepone” raskovane (jučer su Lapađani uspjeli maknut srednju, od ukupno pet “prepona”).

Na donjoj priloženoj fotografiji (snimljenom u ponedjeljak oko 13:00), vidi se da na javnoj šetnici nema “prepona”, ali da je postavljena rampa (koja je prekjučer bila demontirana).

Rampa je, međutim, u “podignutom” položaju, pa se samo motri da bude “spuštena”, kako bi se moglo procijeniti, da li bi u takvom slučaju, prolaz kolicima za blizance ili invalidskim kolicima bio onemogućen, jer kad bi bio makar otežan, lako će Lapađani rampu demontirati.

Naglašavam da se promet (motornim) vozilima zabranjuje postavljanjem odgovarajućih znakova, a ne barikadama, koje onemogućuju kretanje najosjetljivijim skupinama turista i građana.

Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *