Input your search keywords and press Enter.

VIČI **RVO DA TE NE BI VIKALI

Gilbert Guiullamue predsjednik Arbitražnog suda u Den Haagu čito nam je ‘po ure bukvicu!

A prije toga očitala nam je gospođa Merkel bukvicu, i tako bez imalo srama arbitražni postupak bi se nakon afere s prisluškivanjem poslao i neku stvar, a krivci kaznili; oni nam šalju istog suca …!?

I ne samo da ćemo izgubiti sve arbitražne postupke na svijem sudovima oko graničnih područja koje nam slijede, i sa Srbijom oko Šarengrada, i Crnom Gorom okolo Prevlake…jerbo smo mi takva čejad! Imamo važnijeg posla oko guranja ploča i naziva nasilne ikonografije, ne razmišljajući kakvu poruku šaljemo svijetu, i zašto nemamo prijatelja u svijetu kako bi nam priskočili u pomoć kad zatreba!?

Kažu: nemamo dobre diplomate!

Trt’milojkaaaa…Ovo po ne znam koji put ponovljeno pjuvanje po Hrvatskoj i zabijanje čavala ko’ da smo debili, postaje nevjerojatno zamorno, a postavlja se i pitanje kognitivnih sposobnosti ponavljača…?! Jesmo li to di’fati mi? Aloooo…imali koga doma? Ko’da nas gusta ta ideja nekažnjenog zajehavanja drugih, pa sustavom: “viči kurva, da ti ne bi vikali” – pa subito optužuj Hrvatsku za buduća nepoštivanje upravo donesene Odluke u pokušaju opravdavanja vlastite namjere lošeg ponašanja. Pa jopet ponavljaju; „ E…neće u Schengen, mamu ti tvoju, a viđet ćete sada gužve na granici!“ Da se podsjetimo; Piranski zaljev je negda pripadao Italiji, pa Jugi, e… a sad Sloveniji, jer su oni prvi stigli kad se jednom tamo zapalio tanker i više su polijevali i nastavili sa čišćenjem onečišćenja, dok su Hrvati tamo…neđe hrkali i nije ih bilo briga! A druga veoma važna neosporna činjenica jes… po mišljenu Suda, isto tako važna; Slovenci su imali koju godinu prije Hrvata ribogojilište i bili isto tako puno revniji!! I sve to ušesno asistili, a Hrvaški ribari su bili neđe ležali ispod smokve.

Da se podsjetimo: Večernji list došao je do transkripata razgovora člana Arbitražnog suda Jerneja Sekoleca i slovenske zastupnice pred Sudom Simone Drenik iz Ministarstva vanjskih poslova. U tim transkriptima vidi se da je zastupnici Drenik član suda Sekolec prenosio detalje iz povjerljive rasprave predsjednika Suda Gilberta Guillaumea i ostalih arbitara. Iz transkripata je vidljivo kako je odluka o podjeli Savudrijske vale već donesena, te će prema njoj, najmanje dvije trećine zaljeva pripasti Sloveniji, iako arbitri moraju održati još jednu raspravu. Informaciju kako je Sud već tako presudio prvi je objavio beogradski Kurir, a zatim je Večernji došao u posjed transkripata koji potvrđuju takve teze. U transkriptima stoji kako će podjela Piranskog zaljeva ići u omjeru “trećina Hrvatskoj, a dvije trećine Sloveniji, ako ne i više u korist Slovenije. Hrvatska je strana predlagala da se zaljev podijeli po pola.

Zašto nam se to događa i događat će se!?

Zatoooo…što smo to mi, odbacujemo sami sebe našom servilnošću i poniznošću slušajući sve, potpisujući sve… što nam naredi neki ‘fufonja’ iz EU-a. Sve što je bilo negda naše trajno dobro –poklonili smo im! Ali što ti vrijedi pisati, maaaa…vrijedi; ako ništa makar sam prava! Eto…makar nisam **urva!

Jadre

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *