Input your search keywords and press Enter.

UŽEGNUTO UJE

U betuli u gospara Tonka diskoras se nastavlja i danas fala Bogu kako i treba, jerbo vazda ima novitati po Gradu od kojih čovjeku stane pamet, pa valja naknadna pamet kako bi se to sve spjegalo i nađustalo:
– Đuro, onega ti…jesi li dobio od našijeh pompjera sprej ka’ se nešto užga?
– Bogareti da jesam i, to dva komada. Ali, nisu mi dali za apartmane, nego neka kupim. A… viš’ ove furestkinje kad nešto prigaju vazda moraš stat atento. To se upali u’čas. A one bome namazane od uja za sunčanje pa se uspale kako užegnuto uje; imaš vraga i’po posla za to sve ugasit…
– Ma…je li ti to mene prendi in giro…a?
– Ma che; Đuro što je tebi? Mi smo čeljad u nekijem godinama, ne možemo mi poć gasit, nego sprej u ruke i trljaj; hehehehe!
– Povereta questa Aneli od autobusa i ona je agvantala zbog uja!?
– I meni je žo za rijet pravo, oni muški tamo marendune i frateli lokateli; i sve svalit na nju. Non capisco ni’anke …
– Ni kokota! – dobaci gospar Tonko u prolazu.
– Stari rufiani, eto…što ste! Baš su naši šoferi šesni i pristojni i išli su pomoć kolegici.
– A onda su dobili po bekini; moš’ ostat i bez lavura!?
– U naske sindikate ko’ Tv – komentatori situacije. U Italiji za uru robe pet milijuna; svi na ulice!
– Ja misli ovako, a njesam lakomislene prirode…ali…
– Ma…molim te fermaj – zaustavi ga gospar Mato.
– Dopustite neka rečem. Ja sam više…skrupolozan. No, da! Ali ka’ se radi o jednom nježnom biću come la dona, pa neka ona i manevra s onim peću od autobusa; giusto…gustisimo ne umijem rijet kolika je to tenereca i skupa s odgovornošću!
– Pardon…nema veze žensko oli muško za volanom! Ona je odgovorna za sve naske isto koliko i šofer; to ti pripovjedaj komu hoćeš, a ne odika nama… – uspali se Đuro.
– Bene, bene, figura porka! Nije vozila nego se subito fermala u garažu!
– A što? Oli si ti bio tamo i sve viđeo? Deve pagare, a basta!
– Che pagano tutti questi ladroni od rata na ovamo; oli ne vidiš da Hrvatske više ni!? – a gospar Tonko nakon nekoliko pokušaja da zaustavi svađu gestama mahanjem po zraku, zaviče:
– Bastaaaa! Cambiaj diskoras!- svi ga pogledaju i zamuče.
– Echo …bravo, ka’ smo već na uju; per esempio, legam kako su se na Zrču seksali u sred bijela dana, a ostala mladost okolo navijali…Ma je li to il fine del mondo?
– Ma…đe vi ljudi živite? A da vidiš samo onamo u Gružu kad akostaju one jahte ot multi milionera oli mislite da su te hostese, a nota bene ima i našijeh da nema prostitucije? Pa država nam vrvi sponzorušama i kurvama… – dobaci pomorac na šankom i nastavi: – sve je unaprijed dogovoreno da dobivaju 4000E za pružanje seksualne usluge. I sve ide kako po loju!
– Ali sumnjam da je ijedna od njih žmuo oprala na brodu. Normalno da žele i lijepu hostesu. I to je istina… – nadoda gospar Ivo.
– A vi muškadini; koji je vaš poso osim što su vam ženske stalno po glavi? Ja da poštara biram volila bi da je ok… izgledom, a ne da mi gabor svako jutro kad otvorim oči ‘uljepša’ dan. A na brodu pogotovo. Sigurno ne bi da mi neki debeli stjuard smrdi svaki put kad prođe kraj mene na 40 C° – dobaci lijepa djevojka za šankom i nastavi:
– Evo ti informacija iz prve ruke, radila sam na jahtama prije pet godina. Zarađivala sam 100 eura dnevno i ne, nisam morala širit noge, orgijat ili nešto treće nego sam posluživala doručak i kuhala ručak. Nisam ni čistila, osim u kuhinji i dnevnom boravku. E …sad, moraš definitivno biti oprezna i imat ispravan stav od samog početka. Ja sam mogla birati, pa sam plovila samo sa starijim bračnim parovima koji su me tretirali poput kćeri, a od takvih uvijek dobiješ i pozamašnu napojnicu
– Ma….bravo naša Slavonka! Ma…sikuro da ćeš birat; imaš u kuferu spravljenu vestu da sposina! Parola d’onor! – Mato uzme boteju od bire i gleda prema svijetlu ima li još za iskapit…

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *