Input your search keywords and press Enter.

POLITIČKE ŠTETOČINE I LJENČINE

Mislite li kako imamo u svom tom velikom broju predsjedničkih kandidata pravoga?
Kako ga prepoznati?!
U teškim i vremenima u kakvim sada živimo ja bih se usudila rijeti kako kandidati ne bi trebali slijediti načine drugih, niti ih treba kuditi, vrijeđati ili vuči i trubiti kako ujutro baš s njim sunce dolazi! Mudro bi bilo izdržati situaciju, učvrstiti strateške mudrosti, a tko ima pravu energiju može isplivati, dočim lukavost je jedna od tehnika borbe ove predsjedničke kampanje! I prolazi!? Od goleme važnosti su vlastita načela kojima do sada netko potvrdio osobni integritet. Bitni su ciljevi! No, s obećanjima o ovim vremenima odmah znate kako neće proći, i dajte ljudi fokusirajte se što bolje možete kome će te dati svoj glas. Ako se zlo u ovim vremenima širi, a vi ga ignorirate, ono samo jača. Dobro i zlo su dva aspekta kozmosa kao noć i dan, puno je lakše biti napredna ličnost i gledat svoja posla, nego se natezati sa sudbinom ili opasnim tipovima. No, ako ste odista ‘pozvani’ na obavljanje predsjedničke funkcije snaga duha bit će dovoljna!
Idemo konkretno:

SDP: pri samom ulasku u EU: Lex Perković, onda politika Vesne Pusić koja je Hrvatsku smatrala kao ambasadora tzv. Regiona u EU, a bilo je obrnuto. Onda migrantska kriza, i Milanović ide u sukob s jednim dijelom EU članica, uvjeren da ima “frendove” u drugom dijelu, na kraju su se od njega ozidale obje strane, da ne spominjemo poraz u sukobu s Beogradom oko zatvaranja granica kad je EU prvi put stala na stranu nečlanice, a protiv članice.

HDZ : vanjska politika dvostrukog kolosijeka koja se manifestirala i na temi Marakeškog kompakta ili kako god to nazvali.
Plenković kao ‘briselski igrač’, Kolinda G. Kitarović kao ‘vašingtonski igrač’ s time da oboje zalaze u prostor onog drugog. Pa niti će Predsjednica protiv briselske birokracije, a niti će Plenković protiv Amera i njihovih igrača u EU. Nevjerodostojno bauljanje i izostanak gradnje partnerstva s bilo kojom grupacijom unutar EU…
Hrvatska se u pet godina članstva u EU ponaša kao bezglava muha, neovisno tko je na vlasti, a ova Plenkovićeva vlada zapravo niti ne doživljava EU kao zajednicu 27 zemalja, nego se rukovodi isključivo stavovima Komisije, a tepa si kako slijedi core-network države EU.

Za core-network države uzmimo kako su to Njemačka i Francuska, a mi smo patuljak i nebitni. Benelux i Skandinavija su druge planete, od grupe mediteranskih država smo udaljeni kao da smo na Baltiku jer se s njima nisu gradile veze. Višegradska grupa smrdi i lijevima i desnima jer su suverenosti, ali ovaj suverenizam traži malo ekstremno populističke akcije.
I uopće nije slučajno kako je Slovenija izabrala podjednak put nebitnosti u EU jer joj je politička scena zaražena istim virusom kao i naša, ali pri tom nemaju odgovora na “seoske straže” koje patroliraju na granici i vježbaju u čudnim odorama.
Washingtonski igrači u EU su Poljaci. I tako to, neovisno o tome tko sjedi u Bijeloj kući. Aaaa…mi nismo ničiji igrači jer pokušavamo sisat dvije majke, a to ne ide. Ne ide ni Srbiji koja baštini bizantinizam, a kamoli nama.
Mi smo dali EU da za nas prihvati Marakeš. Čini se kako je ipak ‘agenda’ držati se prijatelja sjeverno- zapadno, a gonit na teritorij sjeverno-istočno.
Osim što nas zasipaju kao štetočine koje okreću glavu na korupciju i ‘revitalizaciju ustaštva’, ostali dio Hrvata su politički lijen narod. Jakooo…puno bi trebalo raditi i lobirati i boriti se na ovu našu domaju; ali se ne radi! Pogledajte Sabor! Priopćenja stranaka! Koliko su među narodom?
Trenutno se sve svodi na domaće izdajnike i podupiratelje istih te ljude koji upozoravaju da ti i takvi uništavaju RH svakim danom, i da više nije od nje ništa ostalo ili ova Beljakova?
HSS-ova: “Revitalizacija fašizma i ustaštva i negiranja antifašizma sada se vladajućima vratila kao bumerang s tom Tajanijem & com., koja je na tragu fašističke, iredentističke politike i saveznici ustaša. Prvi hrvatski predsjednik bio je istaknuti antifašist i partizanski borac…
Kome to nije jasno i na kojem polju se bije bitka za budućnost Hrvatske neka dalje laprda…!?
Čula sam kako će se i Ava Karabatić kandidirat za predsjednicu Hrvatske.
Hoooow… yes or no for tomorow?!

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *