Input your search keywords and press Enter.

Naklonost

Tko je sve naklonjen maloj i sirotoj i ugnjetavanoj Hrvatskoj. Predsjednica za stolom Trumpa?! Bori li se za principe; bog te mazo, ej! Može bit kako moćnici štite slabije i traže jednak odnos prema svima, bila to velika Turska, EU ili mala Hrvatska!
Taman posla, vratimo se momenat doma.
Tek uhićenjem „ kuma“ simulira se volja za rješavanjem problema. Hoće rijet: ‘Evo gospodo i glupi narode, mi nešto radimo!’ Ali to je samo predstava za javnost vladateljske garniture. Privođenjem ‘vojnika organiziranog kriminala’, a ne ‘generala’ nalogodavca, nije ništa drugo nego dio spektakla. I tako parcijalne moćne skupine u politici preko svojih agentura sudjeluju u konstrukciji radi podgrijavanja političke atmosfere i zadobivanja naklonosti javnog mnijenja. Afera do afera za koju nikada nitko neće odgovarati, a popularnost vladajućima raste!? Tko je tu lud?
Kako bih opisala trenutku situaciju u Hrvatskoj i znakoviti žestoki sukobi unutar vodeći stranaka SDP-a i HDZ-a? Zbog nedostatka političke volje problemi se kumuliraju, posljedice su velike i kao takvi postaju predmetom političkog i ideološkog diskursa, možda bolje rečeno stranačkih svađa i ratovanja pod naklonostima interesozih lobija.
No, naklonost je osnovno načelo odnošenja i najvažnija u svim odnosima na svijetu, osobito spontanim obuhvaćajući načelo iskrenog jedinstva. Ali, svaki odnos između pojedinaca može doživjeti krivi obrat vođen beskrajnom pokvarenošću, ide do dubokih neprijateljstava iz kojih nema povratka. Dok su odnosi koji su zakonski uređeni, a recimo kako smo utvrdili vezu između dužnosti i prava, imamo odnose koji se temelje na političkim odlukama kako bi sa zadobila naklonost, umjesto da se čini što je potrebno;ipak… osuđena je na propast. Jednako tako sve što je temeljeno na nepotizmu, korupciji, pohlepi, propast će. Obrazovni sustav se urušava, medicinska skrb se urušava, dok oni za sebe i svoje traže po europskim bolnicama. Favoriziranje, pristranost, umjesto načela vode u propast. Država u kojoj su važnija nacionalnost građana od načela, vodi u podjela i rat. Sjetimo se koliko je muke trebalo da se riješimo Austro Ugarske, koja je bila demokratska parlamentarna (iako monarhija)!? Pa i Kraljevina Jugoslavija, pa i SFRJ … A sada nas pokvareni i pohlepni izdajnici uvlače u veće blato iz kojega se nikada nećemo izvući.
Tužno je kad prolazeći pokraj sudske zgrade čujete riječi „Kuća nepravde!“ ili „Vani gladac, a unutra jadac“…

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.