Input your search keywords and press Enter.

Moram rijeti

Papa Franjo je u četvrtak ponovno prozvao Crkvu, nezadovoljan licemjerjem koje obiluje među takozvanim kršćanima, javlja Reuters. Na jutarnoj misi u svojoj rezidenciji je izjavio:
Skandal je reći jedno, a raditi drugo. To se zove dvostruki život. Ima onih koji govore ‘ja sam veliki kršćanin, uvijek idem na misu, pripadam toj i toj zajednici’.
Kršćanin ili bilo koji drugi čovjek od savjesti, koji zna istinu, ne može, a da za nju ne svjedoči! Svi mi točno znamo što je u dubini naših duša nesumnjiva istina, i što je suglasno s našom savješću.
MORAM RIJETI: Nasilje, pljačka korupcija, nepotizam, nepravednost; sve ovo mi pruža priliku da posvjedočim djelima, a ne riječima i kamerama! Medijima! Lobijima! Kome pripadam? Koliko čije krvi imam u sebi? Pripadam Kristovoj Svijesti! No, uzalud nam trud svirači; u našem civiliziranom svijetu tražiti bilo kakvu moralnu osnovu. Njih ođe nema…!!! Nema čak ni svijesti kako je takvo što nužno; sve što treba je pasivnost, pokornost u šutnja.U svim za čovjeka suštinskim pitanjima života – ići ubijati ljude ili ne, osuđivati ljude ili ne, odgajati djecu ovako ili onako, ljudi se našeg vremena bespogovorno prepuštaju drugim ljudima, koji isto tako ni sami ne znaju zašto žive ovako, a ne onako!?
Pogledajmo u europskom svijetu kako složen, demokratična i razuman život vode!? Sva ta čeljad prividno znaju što rade, onako …odlučno, živahno; slobodno tržište, znanost, industrija pa nam se uvaljuju uvozni lobi, druga po broju oboljelih od karcinomau EU, pa… licence za taksiste, vodiei, pa pokupe nam kompanije iole sve što valja, Hoćedu rijet kako glumataju i dijele nam ogni tanto lekcije kako unaske nema života i rada…
Hoćemo li klevetati sami sebe, Europu, Svijet? Jer eto,sve je neizlječivo dekadentno, i pripremati se za njezin raspad, baš tim prije civilizacija riskira da nestane najprije u kovitlacu socijalnih interesa, a potom invazijom mlađih rasa koji će prihvatiti baklju,koju smo ispustili iz svoji ruku!? Socijalni rat u principu postoji u svim EU državama, budući da ne postoje ekonomski, društveni, religijski principi koje bi prihvatile sve klase. Jednako tako i europske nacije nisu prestale živjeti u stanju otvorenog rata ili oružanog mira; čemu smo svjedoci svakodnevnih zagovaratelja; budući da ne postoji niti jedna federativni princip koji bi nas jednako legalno povezivao; onak…ko i u Domovinskom ratu; ne bih se štel mešati! Sankcije i Vrhovni sud smo viđeli kak delaju?! Što je politička moć?
Što je hram?
To je obnovljeno čovječanstvo! Je li osjetljivost sve do bola u grudima, eee…ali malo tko hoće dodirnut tu točku, jerbo onda i njega zaboli! Pa nije lud!?
Ne zanima me je li ovo za vas moraliziranje ili ne, pametovanje. Tko je lud a tko nije. Može li Božja Riječ stvoriti magnetsko kolo znanosti i umjetnosti, obuhvatiti religije i narode, i na taj način postati univerzalnom Riječju!Moć!? S jedne strane ona se temelji na na tkz. „Božanskom pravu kraljeva i moćnika“, što nije ništa doli vojna sila, a s druge strane na glasovanju što pak predstavlja neselektivni razum i instinkt mase i svako malo mjerenja javnog mnijenja! Moš…mislit! Sve dok našim društvima bude upravljao instinkt, strast i sila neće biti društvenog Hrama! Naše molitve se ne mogu ispuniti sve dok religija ne postane znanstvenom i obratno; znam… jako teško će doći do istinskog izmirenja, ali o tome ovisi budućnost svih nas…!?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *