Input your search keywords and press Enter.

LJUTA DESNICA

Mala izlaznost u Hrvatskoj, dočim u EU… dosta dobra. Puno raspršenih glasova, a Dhondt je neumoljiv.
Eto, koliko iznenađenja, preokreta u zadnji momenat kao u dobrom filmskom scenariju. Ruža Tomašić (Hrvatski suverenisti) osvojila je rekordan broj preferencijalnih glasova birača, i ta je žena sama je učinila čudo. Mislav Kolakušić, najveće iznenađenje izbora, a na trećem mjestu je Biljana Borzan.
Ovo su rezultati njihovog dosadašnjeg rada u EU – kako se to odrazilo na njihove stranke i buduće izbore u Hrvatskoj, ostaje nam za viđet!?
Netko reče kako nas divna budućnost čeka!?!
HDZ –e će sikuro brzo naučiti lekciju i malo zaoštriti retoriku u desno. Samo ne znam kako će to zadovoljiti njihove europske partnere, jer je Merkelica u Zagrebu jasno i glasno rekla kako se protiv nacionalizma treba žestoko suprotstaviti. Gledam na TV-u Jandrokovića stoji iza leđa Plenkoviću, naguravanje će se nastaviti, a tko će mu dosita čuvati leđa to će biti tek Game of HDZ!?
Još da Njonjo pohvali laganu bradicu od Bere, kojeg su svi smjenjivali i pisali osmrtnice; jest iznenađenje. Amsterdamska koja je zapravo bila Milanovićeva rezervna opcija u kojoj su svi njega podržavali je doživjela debakl.
Bero je sada nedodirljiv, a svi oni koji su otišli iz SDP-a radi njega, propali su, vjerojatno sada se tuku doma glavom u zid.
Čovjek ih je sve pobijedio, i pokazao da oni napisi u medijima kako on ne može ili ne zna voditi stranku nisu bili ni na čemu utemeljeni. Može li on sada sve što poželi, jer je ostvario rezultat kakav nitko nije ni sanjao.
Ako će se Milanović kandidirati za predsjednika, uvjet Bernardića će biti da ide kao kandidat SDP-a, što Milanović nije htio, jer je htio ići kao nezavisni, a to će mu biti veći uteg nego prednost, i hoće li nadalje ostati podjela na Milanovićevce i Bernardićevce, ostaje nam za viđeti!? Ovo će biti vrlo zanimljivo razdoblje za SDP.
Tko je ‘ukrao’ Mostovcima glasove, jeli Kolakušić ili ovaj onome ili ovome, a kome je Petir, a kome Esih, a kome Sinčić, uglavnom ‘suverenisti’ ili kako je to sada usvojen termin ‘sistemskih’ ili populističkih stranaka, dobro su zaprijetile EU. Tu bi stvar lako riješio Miki da je uletio u Europarlamenat, za godinu dana imo bi deset dodatnih europarlamentaraca; Francuza, Mađara, Poljaka, Maltežana, a možda ne zaustavio brexit; hehehehe!
Nego ovako; većinu zaboli za europske teme, ne samo tu nego i vani. Desnica i ljevica imaju stabilni rast, usprkos svim spinovima i raznim spicen majstorima, centar slabi i to će slabiti priču o nasilnoj federalizaciji EU. Insoma, ovi izbori mogu dati jasnu naznaku očitog – Poljska, Italija, Francuska i Mađarska mogu početi graditi novi blok ekstremne desnice koje predvode Marine Le Pen i Matteo Salvini i potiho izolirati Njemačku. Je li Plenky si pucao u nogu s dovođenjem političkog mrtvaca u Cibonu. Epic Fail…!? Maaa….ne! Kakve će dogovore EU pučani i socijaldemokrati, ili liberali te grupacija Zelenih postići održati proeuropski blok, i tko će biti novi predsjednik Europske komisije, valja nam pričekati…
I to je end of game, za ovu turu…

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *