Input your search keywords and press Enter.

IMELA

Aaaa… da objesimo jednu veliku imelu poviše vrata od Ploča i Pila k’o buket za božićno vrijeme; što bi značilo kako ovom Gradu želimo vječnost i sreću! Drevni zapisi kažu kako bi njezina magična moć mogla nešto promijeniti u odnosu na natpis:“ Oblit privatorum…“ – što je objesio Gradonačenik poviše vratija, pred zasjedanje sudbonosne sjednice Gradskog vijeća!?

Ovu tajanstvenu i čudotvornu biljku druidi su smatrali svetom biljkom koja svojim djelovanjem može otkloniti sve tegobe. Na posebnim ceremonijama rezali su ju zlatnim noževima i kosama gdje je po njima ovo strašno i smrtonosno magijsko oružje bilo obavezan sastojak čudotvornih napitaka za snagu, hrabrost, nepobjedivost ; no, sjetimo se samo Asterixa.
Eh, nije sada da savjetujem Gradonačelniku i svijem zainteresiranim da se napiju malo čarobnom napitka, i postanu Asterix i Obelix, ali kako ih drugačije navući da konačno izgovore: “Zaklinjem se da ću govorit istinu i činjet samo istinu tako mi Bog pomogao!“
Kome vjerovati danas ako se amnestiraju neki političari ili prevaranti svijeh kolura, ili se kreće u uhićenja kad se pokaraju; đaba ti Izbori?! Možemo ih ponavljat koliko hoćeš! Nakon toga slijede trgovanja i koalicije, jer se maše ugovorima i šporkim provizijama koji stoje u ladicama, a predstečajne nagodbe ispadaju isto što ‘oteto’ u famozoj privatizaciji. I tako nema istinske želje u mijenjaju Izbornog zakona. Jasno nam je zašto se žrtvovala gospođa Marunčić i pokazala ‘odanost i prijateljstvo’, i zašto se SDP-predomislio kod glasovanja, oli je ‘moro’ itd.
‘Srđevci’ su dosljednji i svaka im čast kao i Laburisti; ali sve dok gospar Vlahušić ne pokaže skromnost, i ne prestane okrivljavati druge za njemu izglasano nepovjerenje, a ne Prijedlog gradskog proračuna za 2015 g. dotle će imati „sjekiru iznad glave“. Ne pokušali zapitati se i potražiti greške u sebi, priznati ih…, (ne)iskrenost njegovih daljnjih namjera u vođenja Grada će biti osujećena, jer se tako (ne)može povratiti narušeno povjerenje. Stvarajući vlastitu obranu i hvaleći samog sebe, k’ ono s Merkelicom u Hercegovini, ispada mali! Kada sebe političare hvale, zapravo misle kako imaju za pravo griješiti bez štetnih posljedica po njih ili naše sudbine.
Pa …kaže:“ Nazvao sam Ninu…!“ vjerojatno misli na gospođu Obuljen, ili nekog drugog – što se poručuje s ‘TI’ familijarnošću? Kako su ‘moćna elita’ i sa svima…super!? Spjegavati koga je sve telefonavo, pozivo molio za pomoć (glas); znači kako nismo u sebi čvrsto vezani uz ono što je iskreno i istinito, i to se lijepo dade osjetiti dok gledamo na TV-ekranima. Vjerujem kako bi (napitak) tj. čvrsta korektnost moćnika prema svom narodu u ovoj jadnoj zemlji mnogima donijela potrebu pomoć za ostati dalje u fotelji za ne partit u Remetinec. Mi…bi prije rekli; u Karmen! Kad obuzme čovjeka velika politička moć, istinska proba njegovog karaktera je na djelu, jer sve njegove akcije vrše veliki utjecaj na ljude. Istinski lideri imaju moć uzvisiti zemlju ili gurnuti je u kaos i zlo!? Oni se mogu uspeti još više u svom unutarnjem razvoju ili totalno iscrpiti. Maaa…kad bivaju izabranima oni ko’da pomahnitaju!? Može bit pogrešan napitak?

U ovo blagdansko vrijeme željela bih nadodati kako osim duhovno bogate trpeze, valja nam izjesti kruha i odjenuti se:

‘Kaput koji ti stoji u ormaru, nije tvoj kaput, to je kaput siromaha.’
-‘Cipele iz ormara koje ne nosiš, nisu tvoje, to su cipele siromaha.’
-Bicikl, lopta, mobitel ili neka druga stvar zabave koju slabo koristiš, nije tvoja, to je igračka tvog siromašnog susjeda, prijatelja koji bi sve dao da je ima.
-Ljubav koju ti je Isus stavio u srce ne smije ostati samo u tvom srcu, to je ljubav koju trebaš prenijeti i dijeliti svima. Evanđelje mora putovati.
-Znanje koje imaš, nije tvoje znanje, to je predodređeno i za druge ljude kojima trebaš prenijeti to znanje…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)