Input your search keywords and press Enter.

FORMA IDEALE

Znate li kako su se u Starom zavjetu prinosile žrtve Bogu? Veliki svećenik trebao je uzeti dva jarca kao žrtvu prinosnicu. Jedan jarac žrtvovao se kao prinos za grijehe naroda Izraela (Lev 16:15), dok se drugog jarca puštalo u divljinu (Lev 16:20-22). Prinos za grijehe pribavljao je oproštenje, a drugi je jarac pribavljao odstranjivanje grijeha.
E… eto ima slučajeva kad se narodu servira „žrtvovanje“ – ali samo proforma. Nema pročišćavanja, niti propuha, niti odstranjivanje grijeha. A još manje vračanje solada. To se zove forma ideale! To se čini tako da se prikaže već probodena ovca, već ranije zaklana. Hoću rijet kako se neke stvari rade površno i samo kako bi se sačuvala forma za show.
Nacija iščekuje što će se dogoditi u sukobu Plenković i Brkić i hoće li konačno profunkcionirati pravna država, kako smo se svim srcem nadali ulazeći u EU…!?
E… eto, ja mislim kako nažalost ipak neće! Sorry…narode!
Ostavimo po strani sada elitnu prostituciju i fotkice i ucjene; toga ima svuđe po svijetu. Ali za privatizaciju i pljačku Hrvatske ostat će sve zamračeno!? Naravno, poznata je činjenica da je onaj koji ukrade malo lopov, a onaj koji ukrade puno uglednik. Onaj koji ubije jednog, ubojica je, a onaj koji ubije milione ispadne povijesna ličnost. To je nešto što je moj pokojni đeda ovako govorio:’komunisti su krali, a ovi sada pljačkaju. ‘ A ja mu kažem a kako to nije isto:
– Nije. Vidiš, onaj koji krade je nepoznat i moraš ga najprije otkriti. A onaj koji pljačka je poznata osoba ali radi sve na rubu zakona!
Hrvatska bi mogla otvoriti neki politički otok, ali očito javni pljačkaši ne žele. To stoji i bilo bi tu svakojake ugledne čeljadi, ali zar ne bi to sve skupa trebalo malo detaljnije argumentirati, istražiti i pustiti neka institucije rade svoj posao?
Jer kako može imati smisla da za milione koje je zamračio Čobanković ili koji se spominju u sličnim slučajevima, dobije se par mjeseci guljenja krumpira, a neki lik pet godina za sitne pljačke.
I ne sumnjam kako je recimo ta kazna prikladna, napravio je razbojništava i recimo samo ta činjenica bez obzira na količinu love je dovoljna da dobije godine u bajbukani.
Ali kako onda za milione koje se nikad neće vratiti dobiješ guljenje patata, a npr. za neplaćenu parking kaznu od 80.00 kn dobiješ ovrhu ili npr. za neplaćenu kaznu za neki prekršaj u prometu od nekoliko stotina kunića, a možeš u zatvor na par dana ako ne platiš.
Pravilo je ovo:
Tko je pravi Hrvat i domoljub i katolik – njemu je država naša divna i svjetla, i najljepša na svijetu (što i jest).
A tko nije – njemu je mrak!
I neka je!
Uz dužno štovanje, trebaju li takvi okulistu ili psihologu!?
Maaa… ne, niti govora; represivni aparat je za zaštitu bogatih; ma…je li tako!

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)