Input your search keywords and press Enter.

Charter let za Singapur

Predvečerje. Opet započela sipiti kišica; uletimo u butigu nešto kupujemo prijateljica i ja; kako bi mi promašile koju! Napunim korpu pa se ponovo vratim učinjet krug, nešto zaboravih, i slučajno se očešah o gospodičnu kod blagajne! Kad me osupnuo rafal; da… đe mi je kultura!? Da… što se guram!? Da se ulazi u butigu uokolo…?! Ja se ispričam, nisam je uopće sađala; maaaa…bombardiranje se nastavilo; parole, parole…parolacce!?
Ja šutim mislim se neki su joj dani; jadne mi femine! Kad je izišla, zapodjene se zafrkancija u butizi, ostalo nas nekolicina; pa se netko upitao, da što bi bilo kad bi žene bile svećenice?!
– Tresla bi se Crkva – kažem ja.
– A čeljad bi počela senjavat datume, da im je znat kad ne treba hodit na propovijed; bože’mi prosti! – dodaje blagajnica…
– Neke Crkve su odobrile ređenje žena; i to je sasvim na mjestu! Spisateljica koja je prije nekoliko godina postala budističkom svećenicom u svojim četrdesetima, osjetila je poriv za pisanjem kojim je brzo zainteresala javnost…- komentira čovjek do mene.
– Danas, imamo i Proročica modernog doba, ali ‘Riječi’ se uzimaju za jačanje egotripa i izvrću, ovisno za što im paše; ma…che duhovna obnova!
– Kako ih nije strah od Boga!? – dodaje netko.
– Pa i popovima se dogode svakojake gluposti u propovijedima; k’o da imaju i oni mengu; bože’mi prosti.
– Možda se i oni namuraju; nije grijeh ako se zaljubiš, nego ako ljubiš – dobaci blagajnica.
– Ima rijetkih, ali jako dobrih i široko obrazovanih svećenika; kad razgovaraš s njima od’gusta ih slušat, ali potiho, a bome ne smije previše van okvira…- komentiram.
– Aaaa…ovo što mlade i zgodne zaposlenice moraju nosit take i uske kotule; pa čisti šovinizam!? Maaa…ja bih muške nasadila na take pa preko straduna u đir, a mi ćemo ih snimat: hahahaa! – u šali će moja prijateljica.
– Misliš obrnuto: heheee. Pročitaj malo o problemima ženskog služenja vojske. Priče baš nisu lijepe; ne kažem kako su žene u vojsci ne znam kako maltretirane, ali da je to baš ugodna služba, nije…
– Hm, meni cijela tema o (ne)trulosti našeg društva izgleda kao muholovka za purgatorij! Evo… u ovoj aferi ‘Putovanjak’ neki su ko’ svete krave, a neki subito u zatvor? Ali PR nekih naših političara tj. uvjeravanja javnosti, radi besprijekorno!? Pije se na’dušak!
– Karizmatično uvjeravanje i Deset zapovijedi?!
– Ili manipuliranje!? Cenzure!? Postoje Projekti za nas ljude koji imaju misteriju? Pa, se prâve tajne uspjeha i uvjeravanja koje se teže mogu otkriti i prepoznati kao takove.
– Što ćemo sa čeljadi koje vole govoriti Istinu u ovom naraslom kriminalu u Hrvatskoj !?!
– Ostaju bez teksta i posla; k’o posrani golubovi! Nego čujem kako organiziraju charter letove za duhovnu obnovu u Singapuru; ajde’ da!
zaključujem.

THE END

Jadranka Barač

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *