Input your search keywords and press Enter.

Slatki vijenac

Možda malo zafrkancije oko pečenja prstenova, ali se isplati:

Krema:
3 žutanjka izmutiti sa ½ kikare cukara, pa usuti u zavrele 2 kikare mlijeka. Dodati šečer vaniliju i kesicu želatine (dodati je prema uputi na kesici). Miješati i kuhati dok se ne zgusne, pa pustiti barem 2 sata da se hladi.

Za to vrijeme ispeći biskvit:
Ugrijati 6 ožica margarina s 1 kikarom vode, smanjiti vatru, dodati 1 kikaru brašna. Jako miješati dok se ne stisne smjesa u kuglu. Dignuti s vatre, pa umutiti 1 po 1, 4 cijela jaja. Na namašćenom i pobrašnjenom kalupu prstom označiti dva jednaka prstena. Smjesu staviti u slastičarsku vrećicu pa njome popuniti označena mjesta na plehu.
Peći 20 min na 200°C. Izbockati čačkalicom na više mjesta pa pustiti da se peče još 10 minuta. Izvaditi da se hladi. Filovati kremom i poklopiti prsten na prsten. Ostatkom kreme premazati prsten izvanka, pa ukrasiti usitnjenim mjendul pralinama:
– na vatri otopiti 1/3 kikare cukara u ¼ kikare vode. Pustiti da vri 5 minuta – dok ne pozlatni. Maknuti s vatre pa u to umiješati 1/3 kikare sjeckanih mjendula. Vratiti na vatru pa miješati dok ne postane tekuće. Smjesu odmah izliti na masni papir za pečenje i poravnati na tanko. Pustiti 10-tak minuta da se ohladi i stisne. Razlomiti na komadiće pa time ukrasiti vijenac.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *