Input your search keywords and press Enter.

Jež

Evo jedna ideja za dječji rođendan – jednostavno, ukusno i djeci zanimljivo:

Dakle imamo dvije varijante:
Prva:
nadrobite 30 dkg keksa (petit bere ili ona slova) u plastičnu zdjelu – možda je najbolje s piškotama – je to onda izgleda najbliže domačem biskvitu.
Druga:
ispecite mali biskvit od 2-3 jaja, za svako jaje koje stavite ide toliko ožica brašna i puta dva ožica cukara. Sistem je klasika: batite žumanca s cukarom, napose snijeg. U Žumanca umutite brašno sa 1 p. za p. – dobro izmiksati, a onda kuhačom umiješati snijeg. Rasporediti u namaščen i pobrašnjen pleh, ispeći, pa nadrobiti u zdjelu ( jes malo duži proces ali je mekše i djeci ukusnije).


Bilo koju varijantu da odaberete, najvažnije je ono što slijedi:
na pari batiti 4 jaja (bolja je krema kad su samo žutanjci, a od bjelanjaka kasnije napravite puslice!) sa 20 dkg cukara, pa kad se dobro izbati, ubaciti u to izdrobljenu 1 čokoladu za kuhanje da se topi – dodati još 2 ožice kakaa radi boje i čep ruma radi arome.
Kad se rastopilo dignuti s vatre pa umutiti mikserom u to jedno maslo. Dok je sve tako rijetko i vruče izliti po razmrvljenim keksima ili biskvitu, izmješati kuhačom da se sve dobro prožme, pa izliti na pliticu i oblikovati ježa. Stavite mu bodlje od oguljenih mjendula (ima ih za kupit u listićima ili još ljepše od pistacija), a njuškicu i oči od čokoladnih bombona ( oni KRAŠevi od lješnjaka ili grožđica).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *