Input your search keywords and press Enter.

Božićni keksići

Uvijek nam ideja manjka i čeli bi svake godine izventat nešto novo, ali keksići za uz kafu ili čaj uvijek dobro dođu….4 kikare brašna, 1/4 ožičice soli miksati sa 450g omekšalog masla, 1 kikarom cukara, te 4 žutanjka i 2 ožičice ekstrakta od vanilije.
Smjesu uspite u plastičnu vrečicu i ostavite u frižideru bar 1 sat.
Podijelite smjesu na dva dijela i svaku razvaljati u oblik valjka – jednakih dužina ( 30cm duge i 5cm široke), pa ih vratit u vrećice i u frižider – bar 2-3 sata ( ili preko noći). Rešetku pleha podignite na najviše i zagrijte pećnicu na 180°C. Na pleh stavite papir za pečenje.
Svaki valjak tijesta može se nafetat na otprilike 40 keksića. Poredajte ih u pleh i pospite cukarom (ljepše izgleda kad se pospu kafenim cukarom). Pecite dok ne poprime zlatno-kafenu boju (10-tak minuta).

Čuvati u dobro zatvorenim posudama kako bi sačuvali svježinu.
**
Ovu osnovnu verziju keksa možete koristiti kao bazu za ukrašavanje po svom gustu ( glazuru od tamne ili bijele čokolade, mazati ih mermeladom ili kremom pa tek onda zalijevati glazurom, ukrašavati šarenim mrvicama, crtati po njima bojama za kolače….. što god vam srce želi!)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)