Input your search keywords and press Enter.

Bijeli kolač

Evo dvije varijante istog kolača, idealnog za tople dane:

Podloga: Izbatiti snijeg od 10 bjelanjaka, sa 40 dkg cukara i 2 ožice jabučnog osta. Staviti u veliki pleh (onaj plitki, širine špahera), na kartu za pećenje. Peći na 150-170°C oko 1 ½ sat bez otvaranja!

Krema: Prokuhati 1/2l mlijeka sa 4 ožice brašna i 3 vanilin šećera. Napose izmutiti 1 margarin sa 20 dkg štauba i 10 žutanjaka, te to primješati u ohlađenu gornju smjesu. Podijeliti je na 2 dijela. U jednu polovicu dodati 20 dkg proprženih i sjeckanih oraha ( još bolje lješnjaka), a u drugu 2-3 ožice šlaga.Pečenu podlogu raspoloviti. Jednu polovicu staviti na dužu pliticu, mazati prvo tamni dio kreme, pa svijetli pa na vrh drugu polovicu podloge. Sve ukrasiti šlagom.

VARIJANTA II:,

Podloga: 6 bjelanjaka batiti sa 20dkg cukara, dodati 1 ožicu limunovog soka i 2 ožice brašna. Peći na tiho.

Krema: 6 žumanjaca batiti sa 6 ožica cukara. Dodati 3 ožice brašna i malo mlijeka. Ovo prokuhati u 1,25 dcl mlijeka – kuhati dok se dobro ne zgusne. Kad se dobro ohladi pomiješati sa 1 izbačenim šlagom i 1/2 masla. Smjesu podijeliti na dva dijela. Prvi dio izliti na podlogu a u drugi umiješati 10dkg mljevenih oraha, te izliti na prvu kremu. Način slaganja isti, te na kraju ukrasiti šlagom!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)