Input your search keywords and press Enter.

Štufancija

Hvala Sanji Lasić na ričeti:
Idealan recept za ljetne dane; jednostavno, lagano, kuhano i što je najvažnije, napravi se puna teča pa se može jesti i par dana.

Za 4 osobe:
kilo (ili pola kila) teletine, piletine (prsa) , govedine – po želji
1 kilo graha rogačića (mahune)
2-3 balančane
2-3 tikvice
1 paprika zelena
1 veća mrkva
1 mekša pomadora
petrusin, selen, papar
mrcu crvene slatke paprike
1 dcl bijelog vina
luk, česan, vegeta ( prema gustu, 1 žličica otprilike)
maslinovo ulje

Na maslinovom ulju zažutiti jednu veću glavicu luka, cijelu. Dodati meso, vegetu, papar i na laganoj vatri pirjati da se “ubije” krv. Kad je meso pustilo svoj sok dodati graha rogačica, tikvice isjeckane na kolutove deblje, balančane isjeckane, mrkva na kulutove. To se sve lagano promiješa i dodaju se pomalo ostali sastojci. Zalije se s vinom, a po potrebi se nadolijeva s vodom. Prije nego se ostavi da sve zajedno kuha nekih sat vremena na laganoj vatri, doda se ponovo još malo maslinovog ulja (jedna ožica od juhe). Kuha se zapravo toliko dok se ne skuha meso, jer je ono najtvrđe.
Nekad se po želji u cijelu teču sa sastojcima može dodati i koja patata, isjeckana na tanke kolutove, ali ja to izbjegavam najviše jer radim veliku teču pa jedemo to i naredni dan (ako ne i dva), pa onda ne volim da podgrijavam patate. Ali ako je varijanta samo za jedan dan, onda se može staviti i patata. U slast!