Input your search keywords and press Enter.

Voda / Coca-cola

Nedavno sam na internetu naišla na slijedeće činjenice vezane uz vodu i kolu – pročitajte i procijenite koliko tu ima istine…Voda:
1. 75% Amerikanaca je kronično dehidrirano.
2. 37% Amerikanaca ima mehanizam žeđi tako oslabljen, da ga često zamijene za glad.
3. Čak i LAKŠA dehidracija usporava metabolizam za 3%.
4. Čaša vode gasi večernju glad skoro 100% (rezultati testa Washingtonskog univerziteta).
5. Nedostatak vode prvi je znak umora.
6. Prijašnja istraživanja su pokazala da 8-10 čaša vode dnevno otklanja glavobolje kod 80% ljudi koji su skloni glavoboljama.
7. Samo 2%-no smanjenje količine vode u tijelu može izazvati brisanje kratkotrajnog pamćenja, teškoće s osnovnim matematičkim operacijama, težu koncentraciju kod čitanja sa papira ili kompjuterskog monitora.
8. Pet čaša vode dnevno smanjuje opasnost od raka na debelom crijevu za 45%, a pored toga i za 79% smanjuje rizik raka na dojki, te za 50% smanjuje mogućnost nastanka raka na mokraćnom mjehuru.

….. a sada osobine Coca-Cole:
1. U mnogim državama SAD-a policijske patrole voze u automobilu dva galona Coca-Cole za uklanjanje tragova krvi na cestama nakon prometnih nesreća.
2. U zdjelu napunjenu Coca-Colom stavite sirov odrezak i pogledajte za dva dana – nema ga više!!!!
3. Za čišćenje WC školjke: limenku Coca-Cole istresite u šolju, ostavite jedan sat i saperite vodom. Citronska kiselina u Coca Coli uklanja mrlje od kamenca.
4. Za uklanjanje mrlja od hrđe sa automobila: zgužvanu alu-foliju namočite u Coca-Colu i time istrljajte mrlju.
5. Korozivne mrlje na automobilskom akumulatoru: limenku Coca-Cole istresite preko akumulatorskih baterija pa će korozija nestati.
6. Sve mrlje od hrđe možete očistiti krpom, potopljenom u Coca-Colu, koju nekoliko minuta držite na mrlji.
7. Kako ispeći sočnu pečenku: u posudu istresete limenku Coca-Cole, pečenku zamotate u alu-foliju i pečete. 30 minuta pred kraj pečenja odstranite foliju, pečenku prelijte “sokom” i zapecite da dobije zlatno-smeđu boju.
8. Uklanjanje masnih mrlja: Coca-Colom nakvasite odjeću, dodajte deterđent i operite u mašini. Coca-Cola će pripomoći u uklanjanju masnih mrlja.
9. Ako u autu magle stakla, premažite ih Coca-Colom.

A sad, samo za informaciju…….!!!!
1. U Coca-Coli se nalazi fosforna kiselina ( pH 2,8 ). Nokat može rastopiti za četiri dana. Fosforna kiselina otapa i kalcij iz kostiju, što je glavni uzrok osteoporoze.
2. Za koncentrat – sirup Coca-Cole prijevoznici moraju koristiti cisterne sa posebnom zaštitom od hrdanja.
3. Distributeri Coca-Cole već 20 godina koriste Coca-Colu za čišćenje kamiona i motora!