Input your search keywords and press Enter.

Vjerni vitaminu E

Uvijek ta priča o vitaminima – ali ni jedna nije bez razloga – i na kraju krajeva ako se redovito ne podsjećamo na njihovu važnost, mogli bi ih početi preskakati…

Ako ste vjerni vitaminu E, tj. redovito uzimate nadomjestke tog vitamina, dodatno štitite svoj organizam od karcinoma.
Osobe koje redovito konzumiraju taj antioksidantski vitamin, dokazano su umanjile rizik razvoja rakom zaraženih stanica, a posebno u predjelu mokračnog mjehura – a ispitivanje je provedeno nad milion odraslih Amerikanaca, prateći njihove prehrambene navike. Ljudi koji redovito nadomještaju vitamin E kroz razdoblje od 10 godina, imaju najmanji rizik oboljevanja i umiranja od te vrste raka, a organizam tih osoba mlađi je 5-6 godina.
Antioksidantski vitamini odbijaju rak na način što štite stanicu od razaranja. Nadalje on neutralizira slobodne radikale, supstance koje su prirodni nusproizvod fiziološke aktivnosti, ali koji može oštetiti stanicu. Uz vitamin E antioksidantski vitamini su C i beta karoten. Optimalna dnevna doza vitamina E je 400 IU, a vitamina C 1200 mg! Četiri do pet obroka voća dnevno upotpunit će dnevnu potrebu za beta karotenom.