Input your search keywords and press Enter.

Umarate li se brzo?

Čini li vam se da vaša energija curi iz vas brže nego bi htjeli? Preračunate li se češće u vezi mogućnosti obavljanja neke fizičke aktivnosti? Možda je odgovor u vašoj prehrani…Nedostatak magnezija uzrokuje brzo umaranje za vrijeme fizičkih aktivnosti, bilo koje vrste. Kod testa na ženama, primijećeno je da žene s manjkom magnezija češće ‘love zrak’, tj. tijelo im pri obavljanju fizičke aktivnosti traži više kisika, a to opet od mišića zahtjeva više energije, što vas kao rezultat, brže umara!
Pravilnim unosom magnezija, osjećat ćete se bolje i lakše ćete se nositi sa svakodnevnim fizičkim naporima. Preporučena dnevna doza iznosi 400 miligrama za žene, a 333 miligrama za muškarce.
(Ako ni pri redovitom unosu magnezija umor ne nestaje, tad posjetite doktora. Neuobičajen umor može biti posljedica nekog drugog zdravstvenog problema.)
Osim nedostatka magnezija, na vaš nedostatak energije može utjecati i manjak željeza i nekih vitamina B.
Dobar izvor magnezija su: tunjevina, tofu i špinat. Izvori željeza su: crveni i bijeli grah, puretina, te neke pahuljice koje su obogačene željezom. Nadalje obratite pažnju na hranu bogatu folatima (vitamin B): šparoge, sjemenke suncokreta, te pahuljice obogačene folnim kiselinama.
Osobe sa dijabetesom ili bubrežnim bolestima ne smiju na svoju ruku uzimati nadomjestke magnezija!