Input your search keywords and press Enter.

Ulovite uzrok svoje glavobolje

Može li jedan najobičniji hot-dog biti uzrok vaše glavobolje?.. .pa, stručnjaci za ovu problematiku tvrde kako je to vrlo moguće za osobe koje su osjetljive na nitrate!

Nitrati se dodavaju hrani kako bi sačuvalu kvalitetu prerađenog mesa – npr.u kobasicama, hrenovkama, šunkama, panceti isl. Oni uđu u naš krvožilni sustav i tako kod osjetljivih ljudi izazivaju glavobolju. Ako ste skloni glavoboljama a često jedete mesne prerađevine, pokušajte ih neko vrijeme izostaviti iz svoje prehrane, pa provjerite jesu li nitrati bili i vaš uzročnik glavobolje.
Uz nitrate, kao uzročnik glavobolje javlja se i tiramin, koji se obično nalazi u tvrdim sirevima, zatim alkohol i vrlo hladna hrana.
Ukoliko se odlučite za izbacivanje mesnih prerađevina iz vaše svakodnevne prehrane, time ste jednim udarcem ubili dvije muhe: riješili ste se glavobolje i držite krvni tlak pod kontrolom – zbog smanjenog unosa natrija, kojim obiluju mesne prerađevine.
Vi, koji ste ljubitelji mesa, ne trebate strahovat: meso ko meso, ne izaziva glavobolju – samo nastavite gdje ste stali!