Input your search keywords and press Enter.

Učinak soka aloe vere nevjerojatan je za ljepotu i zdravlje

Sok aloe vere ima mnogo učinaka koji ne samo da vas čine ljepšima, već i podržavaju vaše zdravlje. Aloe vera je popularna ljekovita biljka čiji su blagotvorni učinci cijenjeni već tisućama godina. Sok aloe vere sadrži mnoge važne hranjive tvari za vaše tijelo, koje vlaže i djeluju protuupalno.

Viskozni sok iz lišća biljke može se konzumirati na više načina. Osobito je popularan kao krema, ali ako želite, sok možete piti i čist. Dragocjeni sok iz svježe biljke cijedite sami (i biljka i samo listovi su sve više dostupni u organskim supermarketima) ili kupite gotov sok u trgovinama zdrave hrane. Važno je osigurati da je tekstura 100 posto čista. To je jedini način da dobijete sve hranjive tvari od vitamina B, C, E do folne kiseline.

Učinak soka aloe vere poboljšava vaše mišiće

Hidratantni učinak soka aloe vere savršen je za opskrbu vašeg tijela s dovoljno tekućine nakon vježbanja i sprječavanje dehidracije. Ovom takozvanom rehidracijom sprječavate nakupljanje mliječne kiseline u mišićima, kako bi se mišići u potpunosti oporavili nakon vježbanja.

Sok od aloe vere podržava vaš imunološki sustav

Aloe vera sadrži puno vitamina B 12 koji ima veliku ulogu u obrani od bakterija i virusa. Aloe vera sadrži i određene polisaharide koji djeluju antivirusno, antibakterijski i protuupalno. Ako se redovito konzumira, sok može pomoći u zaštiti vašeg imunološkog sustava.

Učinak soka aloe vere: detoksikacija vašeg tijela

Biljka aloe vera sadrži takozvane fitonutrijente. Oni pomažu vašem tijelu da se očisti od svih toksina. Jetra, pluća, bubrezi, koža, limfa i crijeva najbolje funkcioniraju kada su pravilno hidrirani.

Sok od aloe vere: podrška mršavljenju

Sok aloe vere poznat je i kao sredstvo za mršavljenje. Veliki broj antioksidansa sadržanih u njemu osigurava detoksikaciju vašeg tijela. Zbog toga se mnogi pri mršavljenju oslanjaju na djelovanje soka aloe vere koji čisti organizam iznutra te tako pospješuje metabolizam i može učinkovito razgraditi masnoće.

Djelovanje soka aloe vere čini vas ljepšima!

Primijenjena izvana, aloe vera može umiriti vašu kožu i čak ubrzati proces zacjeljivanja rana. Studije su također pokazale da sok aloe vere podupire proizvodnju kolagena. Hidratantni sok može vam pomoći u poboljšanju tena i smanjenju prištića ili upalnih bolesti poput psorijaze.

Bez obzira koristite li aloe veru kao sok, u kremama ili kao gel od aloe vere, učinak zelene čudotvorne biljke je neosporan. Evo ukratko zdravstvenih dobrobiti aloe vere:

Kao što već znate, lišće aloe vere bogato je vitaminima i mineralima. Posebno treba istaknuti djelovanje 20 od 22 esencijalna antioksidansa u ljekovitoj biljci. Mješavina sastojaka djeluje u soku aloe vere kako bi vam pružila pristojan poticaj energije ako ga redovito koristite.

Ublažava upalne kožne bolesti poput ekcema i psorijaze: Biljka aloe vera poznata je po svom protuupalnom djelovanju i smatra se prirodnim načinom za ublažavanje simptoma blažih kožnih bolesti.

Vlaži vašu kožu: kao sok ili prerađena u kremama za lice, aloe vera ima zaglađujući učinak i vlaži vašu kožu.

Aloe vera čini da izgledate mlađe: osim hidratantnog učinka, sastojci biljke potiču proizvodnju kolagena i regeneraciju stanica vaše kože.

Aloe vera ima pročišćavajući učinak: biljka sadrži mnogo antioksidansa koji pomažu vašem tijelu da se pročisti i pospješuju njegov metabolizam.

Poboljšan imunološki sustav zahvaljujući aloe veri: vitamin B 12 sadržan u biljci pomaže vašem imunološkom sustavu da se zaštiti od vanjskih virusa i bakterija.

Aloe vera pomaže kod opeklina i opeklina od sunca: Za opekline prvog stupnja, gel odrezanog lista aloe vere može imati rashlađujući i umirujući učinak.

Izvor: native.tportal.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.