Input your search keywords and press Enter.

Tinejđeri, ne preskačite doručak!

Ono što su nam svima mame uvijek govorile, sad je i znanstveno potvrđeno: preskakanje doručka je nezdravo i povezano je sa debljanjem u pubertetu!!!U Americi je  rađeno istraživanje na 2200 mladih ljudi vezano uz promjene tjelesne težine tijekom 5 godina puberteta i redovitim ili ne konzumiranjem doručka.
Rezultat je bio ovakav: tinejđeri koji redovito jedu doručak, općenito se zdravije hrane i više su fizički aktivni nego vršnjaci koji preskaču doručak. Nakon 5 godina, ovi što jedu redovito doručak, dobili su puno manje na težini od vršnjaka koji preskaču doručak.
Većina mladih misli kako im preskakanje doručka pomaže u smanjivanju dnevnog unosa kalorija. Međutim, prema istraživanjima, događa se upravo suprotno.  Preskakanjem doručka jedu više u ostatku dana, a pogotovo na večer što je i razlog nakupljanju viška kilograma.
Djeca u razvoju moraju jesti obilat i zdrav doručak kako bi izbjegli prejedanje u ostatku dana. Na ovaj način stvaraju zdravu naviku za ubuduće.
Ovisno od zemlje do zemlje, prema istraživanjima od 12 do 24% djece preskače doručak, a s godinama života i postotak raste…