Input your search keywords and press Enter.

Što piti i jesti prije treninga

Naravno da se nečete najesti ono da puknete pa se poč bavit sportom! – pričekat će te u tom slučaju sat-dva….Isto tako nečete počet s bilo kojom tjelovježbom ‘na prazan želudac’.Napitak prije treninga!
Postoji način koji značajno doprinosi ‘prženju’ kalorija tijekom tjelovježbe, a ne uključuje rigoroznog trenera ili ispijanje čudnih napitaka još čudnijih okusa iz sportskih bočica. Jednostavno, popij čašu zelenog čaja prije nego počneš s vježbanjem – on pomaže u bržem topljenju kalorija i to kod muškaraca 17% više u 30 min tjelovježbe!
Zeleni čaj sam po sebi nema kalorija, a u našem tijelu čini masnoću dostupnijom kao gorivo pa je više izgara za vrijeme vježbanja. Nadalje zeleni čaj uravnotežuje krvni pritisak, štiti vašu memoriju, te umanjuje rizik oboljenja od raka.
 Na jednu stvar treba pripaziti: u zelenom čaju ima dosta kofeina (oko 30 miligrama na 225g čaja!), pa ako vam je do dobrog noćnog sna, nemojte ga piti nakon 7 sati uveče…

Grickalice prije treninga?!
Kad ste spremni za akciju, sjetite se da bi mogli nešto i prigrist…zgrabite šaku grožđica! One će na vaš organizam djelovati poput sportskog napitka: dat će vam energiju i ubrzat izgaranje masnoća za vrijeme tjelovježbe. Grožđice obiluju antioxidantima, vlaknima, željezom i kalijem, pa ih je svakako dobro imati negdje pri ruci.