Input your search keywords and press Enter.

Što bi papali za marendu?

Počela je škola, a to donosi gomilu problema sa sobom kako djeci tako i odraslima. U tu grupu problema spada i svakodnevna dječja marenda.Loše je od prvog dana naviknuti dijete da sam kupuje u butizi. Em što gubi vrijeme birajući što bi jeo, pa red na kasi, pa na kraju to ne stigne ni pojesti itd. A roditelji pojma nemaju na što je njihovo dijete potrošilo onih par kuna. Marenda je jako važna i stoga se svaki roditelj treba potruditi da je pripremi. Obično se sve svede na ovakav ili onakav sendvič pa evo i nekih sitnih prijedloga:
1. Ako vaše dijete spada u grupu većine koji pizzu mogu jesti u svako doba dana, onda lijepo kad od večere ostane komad pizze, preklopite ga ko sendvič i spakujte djetetu za marendu!
2. Ispecite veću količinu biskvitnih kolača ili slatkog kruha koje ćete pojedinačno zamotati i zamrznuti. Direktno iz zamrzivača ubacite jedan zamotuljak djetetu u torbi koji će se taman do vremena za marendu otopiti.
3. Ako ste za objed imali pohovani šnicel ili pohovanu piletinu, sendvič s time biti će ugodna promjena. Dovoljno je dodati malo kiselih kukumara, list salate ili majoneze da se dobije kompletan i ukusan obrok.
4. Zgodno bi bilo da jedan dan u tjednu nosu neko voće i mali sokić.
5. Ako imate male zdjelice s nepropusnim poklopcem dobro će doći za slane krekere kombinirane sa feticama salame i sira. Sami će sastavljati ukusne zalogajčiće.
6. U te zdjelice možete spakirati i suhe keksiće (petit beure, piškote ili vanilice) koje će jesti uz čokoladno mlijeko (kupovno iz tetrapaka na slamku, ili mu ga napravite u male termosice ili jednostavno u malu plastičnu bocu koju spremite nakon potrošenog soka!).