Input your search keywords and press Enter.

Smireni pod pritiskom!?

Aaaaaaaaa!!!!!!! Eksplodirat ću!!!! Ne mogu više ovako!!!!!!! – …ma dajte smirite se – za sve mora biti neko rješenje…jer ako možete zadržati svoj mir u stresnim situacijama, to će vam u budućnosti smanjiti rizik od visokog krvnog tlaka! U jednoj studiji mjeren je učesnicima tlak dok su obavljali stresne zadatke. Potom se godinama, tim ljudima on redovito provjeravao. Pri tom je primijećeno kako osobe kojima je jako skakao tlak pri izvođenju stresnih zadataka imaju sad, dakle nakon više godina, puno veći tlak nego prije. Osobe koje su smireno prošle kroz te stresne zadatke, u životu su zadržale nisku razinu tlaka.
Prema stručnjacima, tlak bi kod žena trebalo održavati na razini 115/76 mm Hg kako bi se sačuvalo opće zdravlje organizma (da, i kažu kako ćete se pri tom osjećati i do 12 godina mlađe!!).
Svak od nas prolazi svakodnevno kroz stresne situacije raznih oblika i inteziteta i svak ih prolazi na sebi svojstven način. Nekima je jednostavno ostati smiren i iznutra i izvana. Drugi izvana izgledaju smireno, a u sebi ‘kuhaju’, dok treći ne mogu ni pred kim skrivati stresno raspoloženje. Ako spadate u te koji lako podliježu stresnoj situaciji, pokušajte barem smanjiti fiziološke efekte stresa, kao što su pojačani otkucaji srca i rast tlaka, koristeći razne metode za opuštanje, te redovitom rekreacijom – ako baš niste tip za yogu i meditaciju, barem šetajte! …a ako ni to nije dovoljno, onda pokušajte rješavati probleme po prioritetima, jedan po jedan, da se barem ne osjećate zatrpani problemima….