Input your search keywords and press Enter.

Sedam vježbi za kancelarijske radnike

Bilo da radite u kancelariji ili da sjedite u svom kućnom uredu, vaše tijelo pati minimalno 8 sati u radnom danu. Nakon što završe radni sati, naše tijelo ponovo je u sjedećem položaju u autu, pa doma na kauču…. I tako iz dana u dan, iz godine u godinu…. I onda se čudimo odakle tolika kila ili zašto se zapušemo uz par skalina! Odlazak u fitness centre iz milijun razloga nije nam prihvatljiv, a na žalost kad dođe ljeto i za kupanje imaju neki milijun razloga za izbjegavanje! …a tako malo može vam pomoći – puno! U okviru svog radnog ili životnog prostora možete bez ičije pomoći učiniti nešto dobro za vaše tijelo. Stručnjaci su osmislili sedam vježbi koje garantirano pomažu. Pokušajte svaku od ovih vježbi odraditi s 15 ponavljanja, a kad uđete malo u formu onda vam neće biti problem za svaku vježbu odraditi tri seta po 15 puta!

1. Stojeći sklekovi:
Oslonite se rukama na stol s tijelom ispravljenim ka o za plank. Naginjite se prema stolu da vam tijelo ostaje ravno te da prsima skoro dodirnete rub stola savijajući samo ruke u laktovima. Odgurnite se i vratite u prvotni položaj, pa nastavite.
Kao rezultat imat ćete čvršće i oblikovane mišiće na vašim prsima i ramenima.

2. Čučnjevi pomoću stolice:
Sjednite na svoju stolicu uz sam rub a s rukama oslonjenim na sjedalo u razini vaših bokova. Podignite se sa stolice i spuštajte u čučanj što niže možete a da vam ruke ostaju oslonjene na sjedalo. Zadržite se u čučnju sekunda-dva i vračajte se u prvobitni položaj snagom svojih ruka.
Kao rezultat imat ćete više snage u rukama a mišići na rukama biti će lijepo oblikovani.

3. Čučnjevi na jednoj nozi:
Stanite uspravno. Jednu nogu dignite u zrak s ispravljenim koljenom. Počnite se spuštati u čučanj što niže možete. Balans održavajte raširenim rukama. Ponovite 15 puta s jednom pa s drugom nogom.
Za rezultat dobit ćete podignutu stražnjicu i tanje bedre…

4. vožnja ‘bicikle’ s okretom:
Sjednite na stolicu s rukama na potiljku a nogama na 90 stupnjeva u odnosu na tijelo. Kako podižete jedno koljeno prema tijelu, tako suprotni lakat zakrečite prema njemu da se okrećete u struku. Ako vježbu izvodite na podu, s vremenom ćete moći laktom dodirnuti koljeno, a ispružene noge moći će cijelo vrijeme biti u zraku jer ih držite stomačnim mišićima!
Ovdje za rezultat pržite dosta kalorija i učvršćujete cijeli srednji dio tijela!

5. Jačanje bicepsa za stolom:
Sjednite za stol ispravljenih leđa. Ruke stavite pod stol tako da dlanovima dirate stol s donje strane. Lakte držite čvrsto uz tijelo. Snagom tijela i ruku, dlanovima pritišćite stol kao da ga želite podignuti. Zadržite pritisak 10 – 20 sekunda, opustite pritisak pa ponovite.
Za rezultat izdužit ćete i ojačati prednje mišiće ruku.

6. Udarci nogom straga:
Oslonite se rukama na naslon stolice tako da vam je gornji dio tijela paralelan s podom a koljena lagano svinuta. Izbacite stražnjicu a uvucite stomak dok jednom ispruženom nogom udarate unatrag prema gore. Nakon 15 udaraca jednom nogom isto ponovite drugom.
Kao rezultat imat ćete zategnutije i vitkije bedre dok se mišići leđa produžuju.

7. Sjedeći trbušnjaci:
Sjednite na rub stolice, gornji dio tijela nagnite unatrag za oko 45 stupnjeva, a laktima se oslonite na rukohvate stolice. Noge ispružite paralelno s podom. Privlačite jedno po jedno koljeno prema tijelu snagom trbušnih mišića i vračajte noge u prvobitni položaj.
Za rezultat dobit ćete jače stomačne mišiće i s vremenom ravniji stomak.

izvor: refinery29.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *