Input your search keywords and press Enter.

Pripreme za lak san

Pripremite se za spavanje tako da lijepo ugrijete svoje nožice! Kao dodatak osnovnim preduvjetima za dobar san (mirna, zamračena soba), tople noge pridonose osjećaju pospanosti.
Tijelo se prirodno priprema za san tako da otpušta toplinu u ruke i noge širenjem krvnih žila. Ali ako vi pospješite grijanje noga (npr. navučete vunene bječve, pa ih skinete kad se noge ugriju ili u posteju stavite termofor isl.), pospješit će te osjećaj pospanosti.
Ne treba ni napominjati kako je važno svaku noć spavati u komadu barem 6-8 sati. Osim što ćete na taj način bolje funkcionirati kod obavljanja svakodnevnih obaveza, vaš organizam će se osjećati i do 3 godine mlađi.
Kako bi što lakše zaspali, obratite pažnju i na svoju ishranu: zadnji obrok mora biti lagan i pojeden barem sat-dva prije nego ste planirali zaspati! Dobar izbor (po stručnjacima) bila bi banana ili čaša mlijeka s manje masnoće. Nadalje, posteljina mora biti meka i ugodna, a u zamračenoj sobi osigurajte tišinu – isključite mobitel, a ne držite u blizini ni telefon ili sat koji glasno kuca!
Ako vam sve ovo ne pomogne da brzo i lako zaspite, onda ćete ipak morati potražiti stručnu pomoć…