Input your search keywords and press Enter.

Olakšanje nakon glavobolje i mamurluka

Nakon velikh lumperajki (kao što je bila i ova novogodišnja), svatko traži brz i efikasan lijek protiv glavobolje i mamurluka. Mnogi pri tom posežu i najčudnijim pripravcima. Nova istraživanja američkih doktora pokazala su jedan vrlo jednostavan i po njima vrlo učinkovit “lijek“ – MED. Konzumiranje meda, prema National Headache Foundation, može jako brzo ublažiti glavobolju izazvanu prekomjernim konzumiranjem alkohola. ‘Med na krekeru ili komadu tosta, prije ili nakon konzumiranja alkohola, može spriječiti mamurluk,’ jedna je od izjava stručnjaka za ovu vrstu glavobolje.

Med sadrži fruktozu, koja suzbija alkohol u metabolizmu. Razina alkohola se tako brzo smanjuje pa to sprječava jutarnju glavobolju.

‘Sok od pomadora je još jedan dobar izvor fruktoze, te i on brzo snizuje razinu alkohola u organizmu,’ dalje kažu stručnjaci sa National Headache Foundation. Ostali trikovi za izbjegavanje prazničnog mamurluka uključuju miješanje alkohola s voćnim sokovima ili ispijanje ‘hot toddy-a’ pića od meda, limuna i čaja s malo whiskey-. ‘Ali med je ipak najbolji!”- u tome su se doktori jednoglasno složili. Za one koji nisu pristalice meda, evo još nekih uputa:
pijte umjereno!
kontrolirajte se : ne pijte prebrzo i ne preskačite jelo!
i zbjegavajte crveno vino: izaziva najgore glavobolje…