Input your search keywords and press Enter.

Ne tako čvrsto!

Priznajte: kad birate novi jogi, uvijek gledate koliko je čvrst, jer što tvrđi to bolji za naša leđa! Ali, ako patite od bolova u križima, onda čvrsti madrac nije pravo rješenje za vas!
Iako se dugo mislilo kako su upravo čvrsti madraci pravo rješenje za osobe koje pate od leđa, nedavna studija je pokazala upravo obrnuto! Studija je pokazala slijedeće: osobe koje su spavale na madracima srednje čvrstoće, u više od 50% osjetili su olakšanje – bolovi su bili rjeđi, nego kod osoba koje su spavale na čvrstim madracima. Bolovi u križima nastaju iz više razloga, uključujući i slab mišićni tonus, napetost mišića ili povrede leđa. Da bi zaštitili svoja leđa, nosite udobne cipele, i trudite se da pravilno sjedite, stojite i hodate. Također je iznimno važno redovito barem lagano vježbanje, kako bi se sačuvala čvrstina leđnih mišića i sačuvali ih od ozljeda.
Osobe koje pate od bolova u križima, prije nego se uključe u bilo koji rekreativni program, moraju prvo konzultirat svog doktora, kako bi im objasnio što i kako smiju – takvim osobama se obično preporučuju vježbe i sportovi u kojima kralježnica nije izložena naglim trzajima i udarima.