Input your search keywords and press Enter.

Najbolje vrijeme tuširanja za najbolji san

U koje vrijeme se tuširate? Vaš odgovor možda utječe na kvalitetu vašeg sna.
Kako bi spavali ‘ko beba’, trebali bi se tuširati uvijek u isto vrijeme. Istraživanja pokazuju kako starije osobe koje se već dugo drže iste rutine, kad je riječ o osobnoj higijeni, brže i lakše zaspu i imaju bolju kvalitetu sna, u usporedbi sa ostalima koji nemaju ustaljenu rutinu.

Spavanje i znakovi starosti

Kvaliteta sna se s godinama smanjuje. Sve to ima veze sa prirodnim promjenama koje nastupaju sa starenjem i mi na ni jednu od njih – pa tako ni na ciklus spavanja, ne možemo utjecati. To je upravo i razlog zašto 50% starije populacije pati od nesanice. Ali ovim načinom može se doskočiti nesanici i u starijoj dobi: držite se rasporeda! Ne samo sa svakodnevnim aktivnostima poput  kupanja, odijevanja, obroka, već  i sa tjednim aktivnostima poput kupovanja, čišćenja i raspremanja, druženja sa prijateljima. Pokušajte tako i vidjet ćete da ćete sve svoje aktivnosti lakše i brže obavljati.
Utjecaj dnevnih aktiovnosti na poboljšanje sna važna je činjenica kad je opće poznato da uravnotežen noćni san 6-8 sati u komadu pomaže organizmu da se osijeća i do 3 godine mlađe od stvarnih godina.

izvor: RealAge