Input your search keywords and press Enter.

Kratko i brzo

Nekoliko brzih i kratkih šetnja svakog tjedna izgleda beznačajno ali vjerujte – nije! 

Stručnjaci za naše zdravlje uvijek nas upozoravaju na premalo kretanje, pošto je moderni način života doslovce prikovao većinu ljudi za stolicu/kauč/fotelju isl. Iz tog nedostatka kretanja proizašle su mnoge bolesti krvožilnog sustava i srca, no proučavajući efekt kretanja na ljudsko zdravlje otkrila se i slijedeće veza : nekoliko kratkih i brzih šetnja tokom tjedna mogu značajno umanjiti mogućnost oboljenja od raka dojke!
U istraživanju kojim je bio obuhvaćen veliki broj starijih žena, za 20% umanjena je mogućnost oboljenja kod žena koje su brzo hodale po sat ipo vremena svaki tjedan (odjednom ili tri puta po pola sata).

Hodate li dovoljno brzo shvatit ćete ćim progovorite – teško da ćete čakulat uz brzo hodanje!
Osim što smanjujete rizik od oboljenja, vaš organizam uz redovito prakticiranje ovakve šetnje, osjećat će se i do 9 – 10 godina mlađe!
(Iako se stručnjaci ne mogu usaglasit iz kojeg točno razloga brza šetnja umanjuje mogućnost razvoja raka dojke, jednoglasni su tome da zaista pomaže. Pošto se na ovaj način smanjuju masne naslage a pretjerana težina pogoduje razvoju kancerogenih stanica – to je najvjerojatnije objašnjenje)