Input your search keywords and press Enter.

Kako smršaviti?

Kako jeftino i sigurno smršaviti?

Može li se smršaviti bez kupovanja specijalne hrane, odlaska u razne vježbaonice, ili uključivanja u razne skupe programe za mršavljenja? Da! Ali potrebno je promijeniti neke životne navike! Time ćete trajno skinuti kila ali i uštediti novce:1. Posegnite za vodom prije nego počnete jesti. Jeftinije je, i zdravije sredstvo za smanjivanje apetita.
2. Neka su vam kuhinjski ormarići prazni. Osim što ćete uštedjeti novac nećete biti u napasti navaliti na razne grickalice i slatkiše.
3. Izaberite nešto što vas nadahnjuje. Npr. ovo ljeto biste voljeli imati piercing na pupku, ili nositi minicu….
4. Više koristite jače začine u hrani. Ginger, cimet, ljute papričice i Tabasco umak ubrzavaju sagorijevanje hrane i do 25%!
5. Više spavajte. Naučnici sa univerziteta u Čikagu tvrde da se ženski metabolizam može ubrzati i do 40% nakon dobrog noćnog sna!
6. Ne kupujte stihijski. Napravite listu onoga što vam zaista treba.
7. Preduhitrite noćnu glad. Istraživači tvrde da tamne prostorije i noć pripomažu želji za prejedanjem. Pokušajte ići ranije na spavanje. Omiljene noćne programe snimite, da ih možete odgledati u ranijim satima.
8. Uvijek jedite doručak. Bit ćete manje gladni za objed.
9. Pazite se međuobroka. Tvrdi bombon ima samo 20 kalorija a može vas zaokupiti punih 20 minuta. Sladoled od 400 kalorija (kornet ili KING) ne može trajati duže od 10 minuta!
10. Ne počinjite jesti dok niste potpuno postavili stol.
11. Pijte zeleni čaj. On pomaže bržem sagorijevanju kalorija (pokušajte s 3 kikare na dan).
12. Pazite što jedete. Držite hranu dalje od sebe dok čitate, gledate TV ili surfate.
13. Izlazite vani. Pokušajte barem 20 minuta na dan provesti u šetnji, a ako ništa drugo onda sjednite negdje na sunce. Sunce pomaže kontrolirati glad.
14. Nabavite jaki kalodont od mente. Time će te duže zavaravati vaša osjetila ukusa.
15. Obratite pažnju na svoje porcije. Smanjite količinu hrane na vašem pjatu, ili pokušajte ne jesti do kraja.
16. Odrecite se barem jedne loše prehrambene navike. Npr. jedenje pred TV-om ili u krevetu.
17. Ne budite strogi prema sebi. Ako uzimate premalo kalorija na dan, usporit ćete svoj metabolizam, jer će tijelo početi čuvati zalihe u organizmu. Nemojte smanjiti unos ispod 1,200 kalorija na dan.
18. Uvijek koristite skaline. Čak i ako imate lift!
19. Kupite konop za preskakanje. Odlično je za razgibavanje, zabavno, učvrstit ćete sve mišiće – posebno stomačne, a srce će vam biti zahvalno.
20. Vježbajte vašu stražnjicu. Kad god možete stežite i otpištajte mišiće stražnjice u intervalima od 15 sekundi: dok udišete stisnite mišiće, a kad izdišete otpuštajte mišiće. Ova vježba će vam ne samo učvrstiti mišiće, već vas rješava i stresa.
21. Skačite po kući. Kad imate vremena, odvojite bar 10 minuta da skakučete gore-dole. Time će te sagorjeti 150 kalorija.
22. Preskačite po dva skalina odjednom. Osim što time učvrščujete mišiće, osjećat ćete se bolje.
23. Radite po vrtu. Ukoliko nemate svoj, ponudite se onima koji ga imaju za pomoć. Sat vremena aktivnog rada po vrtu sagorjet će oko 500 kalorija.
24. Uzmite video kazetu s vježbama. Nemojte sjedat na kauču i gledat je, nego pokušajte malo po malo vježbati uz nju.
25. Sagorjevajte kalorije uz kućanske poslove. Dok pravite krevete npr. istežite ramena unatrag a glavu držite kao da vam je knjiga na glavi. Dok čistite prašinu, spuštajte se u čučanj ravnih leđa, pa se potom dižite i propinjite na prste, i tome slično.