Input your search keywords and press Enter.

Kako se riješiti lošeg zadaha

Ne znate kako da se riješite lošeg zadaha, a dodijalo vam je žvakanje žvaka, čučanje mentol bombona i ispiranje usta raznim vodicama….. pustite sve te industrijske preparate i vratite se prirodi!
Pokušajte žvakati petrusin, bosiok ili korijander.Svo troje u sebi sadrže pigment zelenih biljaka klorofil, koji je moćni osvježivač zadaha – tvrdi James Duke, doktor filozofije i botaničar u svojoj knjizi ‘Zelena apoteka, priručnik ljekovitih biljaka’.
Osim ove tri najmoćnije biljke, po istom pitanju osvježavanja usta on navodi i sljedeće lako dostupne osvježivače:
– kopar – također je bogat klorofilom. Žvačite ga sirovog ili napravite čaj od njegovih listića ili zgnječenih sjemenki.
– kardamom – sadrži cineol, moćni antiseptik koji ubija bakterije koje uzrokuju loš zadah. Možete žvakati njegove sjemenke pa ih kasnije ispljunuti.
– aniš – sjemenke ove biljke blagog okusa ljudi koriste već tisućama godina za osvježavanje zadaha. Prokuhajte sjemenke u vodi, procijedite i pijte kao čaj ili koristite kao vodicu za ispiranje usta. – čaj od paprene metvice je jaki antiseptik i učinkovit je protiv lošeg zadaha. Uza sve to potrudite se da obiđete zubara bar svako 6 mjeseci kako bi provjerili stanje svojih plombi.