Input your search keywords and press Enter.

Izgubljeno – nađeno

Malo kila izgubimo a više dobijemo; i tako u nedogled….

Konzumiranje hrane bogate vlaknima, rezultira gubitkom na težini.
Već je odavno potvrđeno da prehrana bogata vlaknima ubrzava naše napore za gubljenjem na težini. U nedavnom istraživanju potvrdilo se to na slijedeći način: osobe koje su konzumirale niskokaloričnu hranu sa 26 grama vlakana na 1000 kalorija, izgubile su više na težini, od osoba koje su konzumirale masniju hranu koja je sadržavala samo 7 grama vlakana na 1000 kalorija! – a obje grupe su mogle jesti količinski koliko su htjeli.
Konzumiranjem 25 grama (28 grama ako ste muškarac ispod 50 godina) vlakana na dan, vaše realne godine bit će za 2 ½ godine manje od stvarnih godina!
Za brži gubitak težine uz ovakvu prehranu ne smije se zaboraviti na redovnu tjelovježbu – sagorjevajte više kalorija kroz šetnje, vožnju biciklom, plivanjem ili đogiranjem – jer ključna stvar gubljenja na težini je sagorjeti više kalorija nego ih se unese. Konzumiranjem više hrane s vlaknima smanjit ćete unos ostale hrane, a osjećat ćete se sitiji, jer se ova hrana dulje probavlja. U ovu skupinu ubraja se: kruh od cjelovitih žitarica, pahuljice, sve vrste graha, te neko voće i povrće kao npr. maline i brokule.