Input your search keywords and press Enter.

Ginko biloba

Biljka Ginkgo biloba poznata je po tome da ‘stimulira mozak’- ali to ne znači da će njeno lišće povečati nečiju inteligenciju.


Ginko Biloba je ‘dar za starenje’. Omogućuje bolji protok kisika i krvi u mozak i ostale ekstremitete. To utječe na mozak da bolje funkcionira, te sprječava začepljenje arterija koje dovode do srčanog udara.
Ginkgo je biljka koja pomaže arterijama u nogama – oslabađa noge umora i boli; poboljšava cirkulaciju, te sprječava degeneraciju mišića. Smanjuje probleme s ušima zbog boljeg protoka krvi do živaca u unutrašnjem uhu i smanjuje ‘zvonjenje u ušima’ (tinnitus). U više različitih studija potvrđeno je da ginko lišće poboljšava kratkoročnu memoriju, što je posebno značajno za oboljele od Alzheimerove bolesti ili za one sa smanjenim protokom krvi u mozak. Nadalje, poboljšava koncentraciju, a kako nije toksičan može ga se uzimati u dugom vremenskom razdoblju bez opasnosti od nekih nuspojava.
Duga je lista bolesti i poremećaja gdje ginko igra važnu ulogu. Tek neke od njih su: pomaže tijelu u stresnim situacijama, kod liječenja alergija, artritisa, gubitka pamčenja, depresije, problema s ravnotežom, glavobolje, senilnosti…. Ginko je jednostavno najmoćniji prirodni proizvod, a uz to potpuno siguran!