Input your search keywords and press Enter.

Cijena spavanja na poslu

U kancelariji vruče… čuje se samo šum tipkovnice…rano je popodne…KAKO NE ZASPATI U KRIZNOM TRENUTKU????Malo je stvari koje tako mogu uzrujati poslodavca kao kad otkrije da mu djelatnik spava za radnog vremena!
Uz kaotičan dnevni raspored, zahtjevne obveze, zagušljivo okruženje, stalne stresne situacije, malo tko može izbjeći pospanost u određenim trenucima radnog dana.
Pospani radnici mogu negativno utjecati na poslovne rezultate – pospanost kao i loše zdravlje zaposlenika loše utječu na produktivnost, ljudi nisu motivirani za rad i ne prihvačaju izazove.
Japanske firme prepoznale su problem, pa su uvele u svojim firmama sobe za dnevni odmor. U Kini je to već uvedeno u zakon. Španjolska kao domovina sieste, u poslovnim centrima nudi sobe za niske cijene gdje se nakon objeda možete odmoriti.
U SAD čak postoji firma pod imenom ‘Napping Company’ koja promovira dobrobiti dnevnog odmora na radnom mjestu. Njihove internet stranice nude online prezentacije o dobrobiti spavanja na poslu. Po njima poslodavci bi trebali poticati zaposlenike da odspavaju poslije ručka kako bi nakon sna bili produktivniji!

E, a kod nas o tome nitko i ne razmišlja, prema tome morate se potruditi ostat budni do kraja radnog dana, pa evo par korisnih savjeta:
1. izađite udahnuti malo svježeg zraka
2. pojedite objed bogat proteinima
3. pođite na kafe pauzu
4. upalite življu muziku
5. rastegnite se par puta
6. naučite kontrolirati stupanj stresa
7. radite u zdravom okolišu
8. redovita tjelovježba pozitivno utječe na san