Input your search keywords and press Enter.

Zasadi drvo ne budi panj i u Mokošici!

Eko Omblići i djeca Mokošice sadili u subotu 26. listopada 2019. u Eko parku i Mediteranskom vrtu sadnice planike(maginje), čičimka, dubrovačkih ljutih naranača i šipka!

Hvalevrijedna akcija kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj “Zasadi drvo, ne budi panj!” provedena je od strane naših mladih ekoaktivista Eko Omblića i njihovih prijatelja i u Novoj Mokošici u Eko parku i Mediteranskom vrtu i to u subotu, 26. listopada 2019.
Tom prilikom mladi ekoaktivisti su posadili 5 stabala (moglo se odobriti daleko više!) i to sadnice maginje ili planike, dubrovačkih ljutih naranača, šipka i čičimka.
Sve sadnice su dobili od Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za urbanizam prostorno planiranje i zaštitu okoliša i Građ, inicijative za DNŽ koju vodi udruga Deša, Dubrovnik!
Iako je bilo prilično vruće kao da je ljeto naši mladi Eko Omblići uz pomoć njihovih prijatelja i nas odraslih volontera se nisu smeli nego su zasadili sva stabla, dobro ih zalili i povezali.
Inače naša ekološka udruga Eko Ombla još daleke 1996. godine je započela projekt „Posadi drvo makar i prvo˝ sadeći stabla po Novoj Mokošici a 1999. su ga nastavili mladi eko aktivisti Eko Omblići pa se s pravom može reći da smo mi istinski začetnici kolektivne sadnje u Hrvatskoj!
Nadamo se da će se ovi projekti sadnje stabala nastaviti jer sadnja stabala pomaže u borbi protivu klimatskih promjena s obzirom da nam je Planet Zemlja sve bolesnija od silnih zagađenja koja najviše prouzrokuje čovjek!

„Kada sadimo drveće, sadimo sjeme mira i sjeme nade“ (Wangari Maathai-dobitnica Nobelove nagrade za ekologiju i mir)

Voditeljica Eko Omblića :Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.