Input your search keywords and press Enter.

Svjetski dan okoliša

Uz Svjetski dan okoliša 5.lipnja 2014 Eko-Omblići dobili prvi malu vrtnu kompostanu u svom Eko parku „Ombla“ u Mokošici. 
Svjetski dan zaštite okoliša 5.lipnja 2014 Eko-Omblići i ml. ekoaktivisti Zelenog  Sunca obilježili zajedno sa Dj. vrtićem Palčica iz Mokošice, Upravnim odjelom za zaštitu okoliša Grada Dubrovnika i Čistoćom Dubrovniku i to  eko-akcijom i eko-edukacijom u zelenom i rascvjetanom Eku parku Ombla u Mokošici.
 Tom prigodom Eko-Omblići su dobili na  poklon od direktora Čistoće Dubrovnik, gosp Pera Kacige malu vrtnu kompostanu za kompostiranje biotpada.Upravo su Eko-Omblići imali čast i prvi dobili jednu od 100 malih vrtnih  kompostana koje Grad Dubrovnik namjerava pokloniti raznim obrazovnim institucijama Grada.
Nakon edukatvnih minuta kako treba čuvati okoliš Eko-Omblići su zajedno sa djecom Dj. vrtića palčica iz Mokošice posadili stablo za ljepši okoliš-ružičasti oleandar – simbol mediterana te nesvakidašnji cvijet za ovaj kraj – pustinjsku ružu.
Cijelo događanje danas uz Svj.dan zaštite  okoliša 5.lipnja snimala je dubrovačka ekipa HRt koja će ovu reportažu objaviti slijedeću srijedu u  svojoj popularnoj emisji Eko-Zona !
Nakon slasne okrijepe kolačićima, trešnjama i jagodama  svako dijete (a bilo ih je 72) dobilo je sok i čokoladicu a sve na poklon od Upravnog odjela za zaštitu okoliša Grada Dubrovnika. Hvala u ime sve djece!
Čuvajmo svoj okoliš za budućnost!
„Potomci nam neće nikada oprostiti pustošenje i grubosti prema nečemu što pripada ne samo nama nego i njima!“
P.I.Čajkovski

Voditeljica:
Jadranka Šimunović