Input your search keywords and press Enter.

Svečano obilježen Međun. Dan djeteta 20.studeni u našem Eko centru u Mokošici

Uz Međunarodni Dan djeteta 20.11.13.
svečanost i proglašenje najboljiih dječjih radova

Danas je u 10 sati u prostorijama našeg Eko centra u Mokošici svečano obilježen Međun dan djeteta koji se u svijetu obilježava od 1959 godine a na inicijativu Generalne skupštine UN s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. 1989. godine je donešena i Konvencija o pravima djece. Obilježavanjem ovog dana želi se senzibilizirati javnost za potrebom zaštite djece ali i promicanjem njihovih prava i potreba.
Uz ekoaktiviste Eko-Ombliće i Zeleno Sunce i udrugu mladih Libero Mokosi na ovom svečanom događanju su nam u goste došli dogradonačelnik Grada gosp Željko Raguž,  stručne voditeljice u Upravnom odjelu za urbanizam,planiranje i zaštitu okoliša Grada  Erna Raguž Lučić, i Martina Barkidjija, viši savjetnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Marko Grgurević  te djelatnice obiteljskog centra DNŽ, voditeljica  Dubravka Butigan, pravnica Suzana Glavočić i socijalana radnica  Slavica Tankuljić Grbavac.
Svečano obilježevanje započelo je čokoladnom tortom, poklon Grada Dubrovnika i dijeljenjem letaka „konvencije UN-a o pravima djeteta„ svoj prisutnoj djeci i mladima  od strane Obiteljskog centra DNŽ, potom je uslijedilo proglaženje najboljih dječjih  likovnih uradaka na temu 18. Dj.likovno kreativnog natječaja na temu: Sadimo stabla za zeleniju Planetu /prispjelo ih je 47 iz cijele Hrvatske.
A nagrade su dobili:
Stariji razredi:                         Mlađi razredi:

1. Niko Jozić, 7. r.OŠ Mokošica          1. Jan Kačić, 3 r.OŠ „Marjan“ Split
2. Arijana Vlašić, 5 r.OŠ Mokošica       2.Ela Grubišć,2 r.OŠ J.Šišgorić, Šibenik
3. Kristijan Lazzari, 5 r.OŠ Mokošica
                                                                  
Predškolski uzrast:

1. Naomi Mišić,6,5 g DV Pile,Dubrovnik
2. Petra Nadramija, 6 g DVPile
3. Klara Poković,  6 g DV Pile
4. Orsula Zvone, 6,5g DV Pile
5. Danica Skokandić, 5,5,g Mokošica
 
Najboljih 10 dječijih likovnih radova ovaj put je nagradio Upravni odjel za urbanizam,planiranje i zaštitu okoliša Dubrovnika  :platnenim vrećicama i majicama s eko porukama . Čestitamo svima nagrađenima i zahvaljujemo  svoj djeci koji su nam poslali svoje likovne radove..Djeci izvan Dubrovnika poklone šaljemo poštom .Svi ovi likovni radovi  biti će poslani djeci Dj.odjela Opće bolnice Vukovar i Karlovac zajedno sa našim domaćim narančama , lemunima i dobrim željama pred Božićne blagdane.
„Svako dijete je pero na bijelom krilu svemira „
(LauraTereza Marquez)
                                                                                                                       Predsjednica:
Jadranka Šimunović