Input your search keywords and press Enter.

ŠESNAESTA SMOTRA U DRUŠTVIMA NAŠA DJECA HRVATSKE

Od 15. – 17. listopada 2010. godine u Puli je održana XVI. Smotra «Radost,  igra i stvaralaštvo djece u društvima Naša djeca Hrvatske». U programima šesnaeste smotre sudjelovala su Društva iz 33 grada, ukupno 729 djece i 186 voditelja, aktivista, dužnosnika i članova stručne prosudbene komisije za praćenje susreta.Djeca iz Društava svoje stvaralačke sposobnosti i znanja prikazali su kroz klasične plesove, suvremeni, latino i narodni ples, scensko-plesne izvedbe, hip-hop, mažoret ples, lutkarsko scenske igre, scenske igre, recitacije, instrumentalne izvedbe, vokalne izvedbe, zborove i scenske nastupe žongliranja.
Društvo Naša djeca Dubrovnik predstavljale su učenica Antonija Merčep i voditeljica Ankica Ćuić. Antonija se predstavila pjesmom «Ti tu pripadaš», za koju je sama napisala tekst i glazbu. Od strane prosudbene komisije njezin nastup ocjenjen je visokim ocjenama. Obje su sudjelovale u radu kreativne radionice. Svečano je otvorena izložba dječjih radova.
Na završnoj priredbi najavljen je domaćin XVII. Smotre – Društvo Naša djeca Varaždin.
Vrijednost Smotre nesporno je otvorila nove mogućnosti komunikacije Društava naša djeca različitih gradova, doprinjela zbližavanju djece iz raznih sredina te omogućila pregled raznovrsnih aktivnosti u Društvima Naša djeca Hrvatske.
Posebnu zahvalu upućujemo domaćinu Društvu Naša djeca Pula, obiteljima koje su primile djecu u svoje domove i Savezu društava Naša djeca Hrvatske.

DND