Input your search keywords and press Enter.

Rukometašice i rukometaši našega grada u Beču

Treneri Sven Krile i Milko Pantović obavili su odličan posao i mogu biti zadovoljni mladim rukometašicama i rukometašima koji su se evo živi i zdravi, a nadasve zadovoljni vratili sa natjecanja i lijepog izleta u Beč!Od 3. do 7.rujna 2009. održan je u glavnom austrijskom gradu Beču 17. po redu međunarodni rukometni Schmelzer cup.
Mladi Dubrovčani i Dubrovkinje nastupili su s 2 ekipe (RKHM Dubrovnik i ŠR Dubrovnik) u kategoriji dječaka rođenih 1994.godine i s 1 ekipom (ŽRK Dubrovnik) u kategoriji djevojčica rođenih 1996.godine.
Djevojčice su odigrale ukupno 6 utakmica i postigle 5 pobjeda (protiv ekipa iz Austrije, Češke i Mađarske) i samo 1 poraz i to od ekipe Hypo NO iz Austrije čija je seniorska ekipa klupski prvak Europe. To im je na kraju donijelo ukupno 3.mjesto i lijepi pehar koji im je predan na poluvremenu finalne utakmice.
U konkurenciji dječaka RKHM Dubrovnik zabilježio je 4 pobjede i 2 poraza, a ŠR Dubrovnik 3 pobjede i 3 poraza, što im je na kraju donijelo plasmane na 7. odnosno 10.mjesto – dakle u zlatnoj sredini. Zanimljivost je da su na neutralnom terenu u Beču odigrali i međusobni susret u kojem je slavio RKHM Dubrovnik rezultatom 13:9.

Pored sportskih bili su sudionici i čitavog niza popratnih sadržaja: od svečanog otvaranja s predstavnicima 7 država, preko izleta u znameniti dvorac Schonbrun i posjete zoološkom vrtu, razgledavanja centra Beča i njegovih znamenitosti, posjeta najstarijem zabavnom parku u Europi Prateru, disko večeri , susreta s mladim rukometašima i rukometašicama sa svih strana Europe.
Organizacija turnira bila je na visokom nivou, stvorena su nova prijateljstva, upoznali su Beč, tako da je opći dojam izvanredan, djeca su oduševljena i još se jednom pokazalo da je odlazak na međunarodni turnir kruna svake sezone jer u posljednjih 5 godina putovalo se u Italiju, Češku, Mađarsku, Dansku i Austriju, čime se značajno doprinijelo afirmaciji hrvatskog i dubrovačkog rukometa!

Djevojčice (ŽRK Dubrovnik) su nastupile u slijedećem sastavu:
Dora Dragojević, Martina Begušić (5 zgoditaka), Milka Varela (10 zgoditaka), Petra Dičak (21 zgoditak), Diana Pantović (4 zgoditka), Matea Krile (26 zgoditaka), Nika Gunjina (4 zgoditka), Leonarda Šilje (9 zgoditaka), Ana Mojaš (1 zgoditak) i Ivana Čubrić (1 zgoditak) pod vodstvom trenera Svena Krile i Milka Pantovića.

Dječaci (RKHM Dubrovnik) su nastupili u slijedećem sastavu:
Nikola Mijalić, Miran Bajramović (2 zgoditka), Dino Hadžimahović (4 zgoditka), Marino Bebić (11 zgoditaka), Mateo Braica (1 zgoditak), Fran Krile (18 zgoditaka), Paulo Miloslavić (5 zgoditaka), Anes Avdić (23 zgoditka), Leo Brnin (11 zgoditaka), Niko Madeško (1 zgoditak), Renato Sutić (9 zgoditaka) i Maro Čubrić (2 zgoditka) pod vodstvom trenera Svena Krile.

Dječaci (ŠR Dubrovnik) su nastupili u slijedećem sastavu:
Dominik Matijaš, Janko Medović (1 zgoditak), Ivo Vranjković (3 zgoditka), Domagoj Vuković, Alen Čampara (2 zgoditka), Vlado Božanja (1 zgoditak), Maro Peručić (7 zgoditaka), Ante Burum (1 zgoditak), Filip Čular (2 zgoditka), Grgo Slavić (6 zgoditaka), Pavo Slavić (1 zgoditak), Vlaho Opačić (10 zgoditaka), Josip Miljak (6 zgoditaka), Borna Zec (3 zgoditka), Mateo Sabolić (15 zgoditaka), Antun Matić (2 zgoditka), Hrvoje Ćurlica (3 zgoditka), Matija Konsuo (4 zgoditka), Romano Lipovača i Maroje Hiltner (1 zgoditak) pod vodstvom trenera Milka Pantovića.

S.K.