Input your search keywords and press Enter.

Povratak na posao nakon porodiljnog

Što je beba starija to je zanimljivija i želite s njom provesti što više vremena. Međutim ipak dođe vrijeme kada se morate vratiti na posao.Odredite datum
Ako je datum kada se vraćate na posao fleksibilan mogli bi doći u napast da odgodite posao što je duže moguće. Odolite kušnji! Odgoda je samo nagomilavanje nepotrebnog stresa.
Poznati stručnjak i utemeljitelj ‘Gold Parent Coaching’-a Tammy Gold upozorava da je najgore što vam se može dogoditi upravo osjećaj nemoći. Stoga kada odredite datum bit će vam puno lakše se organizirati i osjećat ćete puno manje stresa.

Ako ste se odlučili za vrtić
Na vrijeme predajte svu potrebnu dokumentaciju za vrtić, kako ne bi došlo vrijeme da morate na posao, a nemate gdje ostaviti dijete. Tete u vrtiću su iskusne s mališanima koji tek kreću u vrtić, zato je važno da poslušate njihove savjete.

Ako želite da vam dijete čuva netko iz obitelji
Ako ste se odlučili da vam dijete pričuva netko iz obitelji to će i vama i djetetu ulijevati osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti. Ne moramo napominjati da će vam ovaj način pomoći i financijski.

Nepoznata osoba za dadilju

Osobu koja će vam čuvati dijete provjerite kako se snalazi u čuvanju i kako reagira vaša beba na nju, tako da počne sa nekoliko sati na dan 2 tjedna prije nego krenete na posao.
Ovo možda zvuči čudno, ali moći ćete promatrati kakav odnos se razvija između dadilje i vašeg djeteta. Na taj način dijete neće doživjeti traumu kada vas ne bude.

Ostanite povezani
Vrijeme razdvojenosti može u majci pobuditi osjećaj da nije povezana sa djetetom. Razgovarajte sa vašom dadiljom o dnevnom rasporedu djeteta. Ako znate što vaše dijete radi u koje doba dana biti će vam lakše.

Kako tehnologija napreduje možete u svakom trenutku čuti i vidjeti svoje dijete.

Izvor: zenskikutak.hr