Input your search keywords and press Enter.

Održana 20-ta noć bajki

U okviru projekta ‘MOKOŠICA ne budi Trnoružica!’, u utorak je u noći punog Mjeseca održana čarobna 20. Noć bajki u Eko parku Ombla u Mokošici.

U okviru našeg projekta Mokošica ne budi Trnoružica, 8. kolovoza je održana već tradicionalna Noć bajki u našem Eko parku Ombla u Mokošici.

Čarobnu noć upotpunio je pun mjesec sa djelomičnom pomrčinom! Naša šumska vila Anelly stigla je iz dalekih šuma sa svoje dvije male vile pratiteljice Noemy i Myrnom. Sve tri su bile u bijelim haljinama sa vjenčićima na glavi i feralima u ruci. Velika radost je bila posebno kod najmađih Mokošana kada su ugledali šumske vile kako se feralima primiču Eko parku Ombla! Šumska vila Anelly je pozdravila svu djecu i mlade i odmah počela s čitanjem poznatih bajki: Pepeljuge, Trnoružice, Male sirene, Mačka u čizmama, Bambija, Petra Pana. Djeca su upijala svaku njezin riječ dok je pun Mjesec svijetlio iznad njihovih glavica.

Kako su to bili divni prizori samo da znate! Nakon čitanja bajki šumska vila Anelly sa svoje dvije male vile pratiteljice Noemy i Mirnom se brzo zaputila prema šumi gdje će nastaviti čitati bajke drugoj djeci. A okupljena djeca i mladi Mokošice su se zahvalili dobrim šumskim vilama i počastili rashlađenom dinjom i indisjkim specijalitetom od pohanog sira koje je za ovu prigodu napravila vrijedna mama Tereza od našeg najmlađeg Eko-Omblića Benjamina. Naše male kulturne aktivnosti ćemo nastaviti i dalje u okviru našeg projekta “Mokošica na budi Trnoružica” tako što ćemo uskoro 12. kolovoza 2017. uz Međunarodni dan mladih obilježiti na otoku Šipanu uz nastup naše plesne skupine Eco – stars! Pomozimo svi da naša Mokošica ne buide Trnoružica!

Ml.tajnica: Mihaela Pavlina
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *